Evlerine yürüyerek giderek fabrikalarını protesto ettiler

Bolu'da, bir fabrikada çalışan işçiler sendikasızlaştırma çalışmalarına tepki göstererek, servis araçlarına binmedi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Şubat 2013 22:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Evlerine yürüyerek giderek fabrikalarını protesto ettiler

Bolu'da, bir fabrikada çalışan işçiler sendikasızlaştırma çalışmalarına tepki göstererek, servis araçlarına binmedi. Fabrikanın önünde eylem yapan işçiler daha sonra yürüyerek evlerine gittiler.

Yukarısoku Mahallesi'nde bulunan Promet Metal A.Ş'de çalışan işçiler bugün mesai çıkışında fabrikanın önünde toplandı. Türk Metal Sendikası Bolu Şube Başkanı Özgür Elçi ile başka bir fabrikada çalışan sendika üyelerinin de desteğiyle yaklaşık 200 kişi, sendikalı olduğu gerekçesiyle bir işçinin işten çıkarılması ve işyerindeki sendikasızlaştırma girişimlerini protesto etti. İşçiler, 'Promet şaşırma, sabrımızı taşırma' sloganları attı.

Özgür Elçi fabrikada çalışan işçilerin tehdit ve zorlamalarla sendika üyeliğinden istifa ettirilmeye başlandığını belirterek, "Sendikamızdan üyeliğini sildirmeyen üyelerimiz işten çıkarılmış, tehdit ve zorlama ile üyelikten çıkartılanlar olmuştur. Türk Metal Sendikası'na üye olduğu gerekçesiyle işten çıkartan zihniyetin demokrasi konusunda ne kadar çifte standartlı olduğunu göstermektedir. İşyerine kendi huyuna suyuna uygun bir yapı getirmek isteyenlerin alın teri ve göz nurunu gasp etmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Basın açıklamasının ardından servis araçlarına binmeyen işçiler ile kendilerine destek için fabrikaya gelen işçiler yürüyerek evlerine gittiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber