Çanakkale Devlet Hastanesi'ne ağrıları kesen radyo frekans cihazı alındı

Çanakkale Devlet Hastanesi Ağrı Polikliniği Merkezi’ne radyo frekans cihazı alındı. Dünyada ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde kullanılan bu cihazla hastaların sinirleri yakılarak, beyne gönderilen acı sinyalinin önü kesiliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2013 22:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çanakkale Devlet Hastanesi'ne ağrıları kesen radyo frekans cihazı alındı

Medikal ve büyük çapta olmayan cerrahi müdahalelerde bulunduklarını belirten Anestezi Uzmanı Dr. Erim Gedik, “Hasta ameliyat olamadığı için hastanın ağrıya sebep olan sinirini bulup bir radyo frekans yöntemiyle ısı uygulayarak hastanın ağrısını ortadan kaldırıyoruz. Bu bazen 6 ay bazen yıllarca ağrısız devam edebiliyor. Hastalar açısından hem riskler, hem de cerrahi düşünüldüğünde çok ciddi başarı sağlanabiliyor. Sadece bel fıtığında değil tüm kanser ağrılarında omuz, diz gibi romatizmal ağrılarda ya da romotiryolojik birçok hastalıkta çok çeşitli uygulamalar var. Radyo frekans dünyada da zaten bir tek ağrı kliniğinde değil, birçok tıbbi uygulamalarda gündemde” dedi.

Çanakkale Devlet Hastanesi Ağrı Polikliniği kurucularından Anestezi Uzmanı Dr. Ayşın Şener, hastaların genellikle bel fıtığı şikayetiyle geldiklerini ve yeni alınan radyo frekans cihazı sayesinde birçok hastanın acısını dindirebileceklerini söyledi. Şener, “ Yapılan bu işlemlerle hiçbir hastalık tedavi edilmiyor, sadece hastalığa bağlı ağrı ve acılar durduruluyor” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber