Çiçeközü Barajı su tutmaya başladı

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde Çiçeközü, Karaamca, Yarhisar, Yazılı ve Mahmudiye köylerinde binlerce dönüm araziyi suyla buluşturacak olan Çiçeközü Barajı'nda sonu gelindi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2013 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çiçeközü Barajı su tutmaya başladı

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde Çiçeközü, Karaamca, Yarhisar, Yazılı ve Mahmudiye köylerinde binlerce dönüm araziyi suyla buluşturacak olan Çiçeközü Barajı'nda sonu gelindi.

Geçen ay su tutulmaya başlayan barajda köylüler şimdi de sulama sistemi ihalesinin yapılmasını bekliyor. AK Parti İlçe Başkanı Nazif Tuna, köy muhtarı Nizamettin Filiz'le birlikte barajda incelemelerde bulundu.

Filiz, bölge çiftçisinin olmazsa olmazı olan barajda çalışmaların tamamlandığını belirterek, "Şu an rötuş işlemleri yapılıyor. Ayar vana odası tamamlandı, dolu savakları bitti, çalışma dolayısı ile kapanan arazi yolları yeniden yapılıyor. Bir ay evvel su tutmaya başlayan barajımız 5 milyon metre küp su tutacak. Çiçeközü, Karaamca, Yarhisar, Yazılı ile Mahmudiye köylerimizde toplam 15 bin dönüm araziyi su ile buluşacak" dedi.

Şimdi sulama hattı projesinin ihalesini beklediklerini dile getiren Muhtar Filiz, "Geçen sene sulama hattı projesi ihalesi yapılmıştı. Şimdi DSİ Bursa Bölge Müdürlüğü tarafından yapım ihalesini bekliyoruz. Bu çalışmanın da en geç 2 yıl içinde tamamlanması bekleniyor. Bu barajın bölgemize kazandırılmasını sağlayan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

AK Parti İlçe Başkanı Nazif Tuna, bölgede böyle bir baraja ihtiyaç olduğunu belirterek, "Daha önce barajın ihalesi yapılmış, müteahhit firma iflas ettiği için uzun yıllar sürüncemede kalmıştı. Yeniden ihalesi yapılan baraj kısa zamanda tamamlandı. Bölge çiftçisi sulu tarım yapamıyordu. Baraj sayesinde bölgemizde sulu tarım yapılacak. Şu an barajı besleyen dere sayesinde 1500-2000 dönüm arazi ancak bulanabiliyor. Ama şimdi 15 bin dönüm arazi sulanabilecek. Bu da bölge çiftçisinin kalkınması demek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber