Suriyeli liseli öğrenciler sınıflarına kavuştu

Gaziantep'te bulunan Suriyeli vatandaşların çocukları için ilköğretim okulu açan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şimdi de alt yapısını tamamladığı orta ve lise sınıflarını açtı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2013 22:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Suriyeli liseli öğrenciler sınıflarına kavuştu

Gaziantep'te bulunan Suriyeli vatandaşların çocukları için ilköğretim okulu açan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şimdi de alt yapısını tamamladığı orta ve lise sınıflarını açtı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin kısa gösterisinden sonra, açılış konuşmaları ve sınıfların açılışı gerçekleştirildi. Törende Suriyeli misafirleri temsilen konuşan Firaz Masri, Gaziantep'te kendilerine çok iyi davranıldığını belirtti. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı bilgi merkezinde çocukların eğitim hizmeti aldığını, bunun yanı sıra Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı sağlık kuruluşlarında ailelerin ücretsiz sağlık hizmeti aldığını söyledi.

Koordinatör Vali Veysel Dalmaz yaptığı konuşmasında, burada açılan okulda öğrencilere kendi eğitimlerini alma fırsatı verildiğini, bunu sağlayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ettiğini kaydetti. İlk açıldığı gün 250 öğrenci ile başlayan eğitim sürecinin bugün bin dolayında olduğunu aktaran Dalmaz, bu hizmetlerin Suriyeli vatandaşlar için bir mihenk taşı olduğunu vurguladı. Şimdi bu bilgi merkezinin diğer illere de örnek teşkil ettiğini ve buralarda da açıldığını bildiren Dalmaz, Suriyeli mültecilerin bulunduğu kamplarda sayının 185 bini bulduğunu, bir bu kadar da kamp dışında olduğunu açıkladı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Suriye Bilgi Merkezi'nin aynısını şimdi Kilis ve Şanlıurfa'ya da yapacaklarının altını çizen Dalmaz, "Bir okula kavuşmakla Suriyeli çocuğumuzun yüzündeki tebessümü görmek, gerçekten beni çok mutlu ediyor. Suriyeli misafirlerimizin eğitiminden geri kalmamaları adına yapılan bu tür faaliyetler çok önemli. Bu anlamda katkısı olan tüm yerel yönetimlere teşekkür ediyorum" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ise, devletin Suriyeliler için yaptığı faaliyet ve yatırımların kendilerinkinden daha fazla olduğunu vurguladı. Koordinatör Vali Veysel Dalmaz ile birlikte, Suriyeli misafirlerin sorunlarının çözülmesinde büyük bir yol alındığını belirtti. Daha önce ilköğretim okulu öğrencileri için açılan sınıfların aynısının şimdi de orta ve liseliler için açıldığını dile getiren Güzelbey, bu okulların tüm imkanlarını belediye olarak karşıladıklarını kaydetti. Suriye'deki olayların bir an önce son bulması dileğinde bulunan Güzelbey, bu insanların tekrar ülkelerine dönmesini ve evlerine kavuşmasını canı gönülden istediklerini ifade etti. Güzelbey, "Ancak sizler burada olduğunuz sürece bizim misafirimizsiniz. Biz de elimizden gelen her türlü imkanları paylaşmaya hazırız" diye konuştu.

Daha sonra sınıfların açılışını yapan Koordinatör Vali Dalmaz ve Başkan Asım Güzelbey ile katılımcılar, öğrencilerin yeni kitaplarını dağıttı. Mozaik okulunda öğrencilerin mozaikten yaptığı 'Barış Güvercini'ne; Vali Dalmaz ile Başkan Güzelbey de birer taş koydular. Ebru yapılan sınıfı da gezen Dalmaz ve Güzelbey, burada ebru yapan bir kız öğrencinin eserini beğenerek alkışladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber