Öğrencilere tuzak kuran çeteye operasyon

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2005 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, 30 ayrı lise öğrencisinin cep telefonu ve özel eşyalarını gasp eden 3 kişilik çeteyi yakaladı.

Edinilen bilgiye göre, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, İzmir'in Bostanlı, Bornova ve Konak ilçelerinde öğrencilerin önünü keserek, "Sen benim kız kardeşime laf atmışsın, seni kız kardeşimle yüzleştireceğim" diyerek korkutup para ve cep telefonunu alan 3 kişinin kimliğini tespit etti.

Yapılan takip sonucu Balçova İlçesi'nde alışveriş merkezinde Y.C isimli genci aynı yöntemle gasp eden B.G. (38-Bahadır Güven) ve M.D'yi (20-Murat Demirpence) suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan şahısların üzerinde başka öğrencilere ait kartlar ve cep telefonları ele geçirildi. B.G ve M.D ifadelerinde, kendilerinin börekçide işçi olarak çalıştığını ve 3 ay önce tanıştıkları cep telefonu satıcısı Ü.T'nin ((28-Ünal Türk) silah zoruyla gasp ve hırsızlık olaylarını yaptırdığını öne sürdü.

Şahıslar ayrıca öğrencilerden aldıkları telefonları düşük fiyatla Ü.T'ye sattıklarını ve Ü.T'nin de işyerinde telefonları sattığını itiraf etti. Bunun üzerine Ü.T isimli kişide gözaltına alındı.

İfadesi alınan 3 kişi, "gasp ve dolandırıcılık" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber