Muşlu kadınların kayak keyfi

Muş'ta Sosyal Destek (SODES) programı kapsamında uygulanan proje ile Muşlu kadınlar kayak sporuyla tanıştı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2013 23:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muşlu kadınların kayak keyfi

Valilikçe hazırlanan ve SODES tarafından kabul edilen ''Muş Sevgi Kapısı 2'' projesi, kadınların kayak sporuyla tanışmasını sağladı.

Projeye katılan Muşlu kadınlar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü uzmanları ile sosyal ve kültürel etkinliklere katılarak, hayatlarında hiç yapmadıkları etkinlikleri gerçekleştiriyor.

Proje kapsamında Güzeldağ Kayak Merkezi'nde eğitim alan kadınlar, düşe kalka da olsa kayak yapmanın keyfini sürüyor.

Kadınlardan Benan Narcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muşlu olduğunu, fakat bugüne kadar kayak merkezine hiç gitmediğini belirterek, ''Muş, neredeyse yılın 6 ayı kar altında olan bir il. Ancak biz çeşitli nedenlerden dolayı hiç kayak yapmadık. Valiliğin başlattığı SODES projesi ile hayatımız boyunca yapmadığımız ve yapamadığımız birçok etkinliğe katılıyoruz'' diye konuştu.

Muş Yeşilyurt Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürü Sabahat Karaçelik ise Muş Sevgi Kapısı 2 projesi kapsamında gerçekleştirdikleri etkinlikle kadınların ilk kez kayakla tanıştığını söyledi.

Kış mevsiminin 6 ay sürdüğü bir kentte henüz kayak sporuyla tanışmayan kadınlar olduğuna dikkati çeken Karaçelik, ''Bu tür etkinliklerimiz devam edecek. Bu yöredeki kadınlar maalesef bu tür sosyal etkinliklere katılmamış. Biz de kadınların bu faaliyetlerde yer almasını sağlamak istedik. Kadınlarımız ilk kez kaydıkları için zaman zaman düşüyorlar. Ama şu ana kadar ciddi bir yaralanma ya da olumsuz bir şey yaşanmadı'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber