Küçük Menderes sulamasında sıra sol sahilde

İzmir'in Küçük Menderes Havzası'nı Beydağ Barajı'nın suyuyla buluşturacak olan sulama kanallarının inşasına ara verilmeden devam ediliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2013 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Küçük Menderes sulamasında sıra sol sahilde

İzmir'in Küçük Menderes Havzası'nı Beydağ Barajı'nın suyuyla buluşturacak olan sulama kanallarının inşasına ara verilmeden devam ediliyor. Sağ sahil olarak adlandırılan bölgede ara boruların döşenmesine geçilirken, sol sahil olan nehir yatağının güneyinde de ana boruların döşenmesi hız kesmiyor.

Beydağ Baraj gölünden Alakeçili köyü yakınlarına kadar olan bölgede kanalların döşenmesi tamamlandı. Sol sahilde toplam bin 163 metre uzunluğunda kanal döşemesi yapıldığı bildirilirken, Tire'nin Yeğenli köyüne kadar uzanacak sol sahil hattının bir kısmının da 2013 yılı sulamasından faydalanması hedefleniyor.

Sağ sahilde baraj suyunu arazilere ulaştıracak ara boruların döşendiğini, sol sahilde de çalışmaların aralıksız sürdüğünü kaydeden Küçük Menderes Sulama Birliği Başkanı Özay Kaptan, “Bilindiği üzere önce sağ sahilde çalışmalar yapılarak Gereli köyü yakınlarına kadar ana borular döşendi. Sol sahilde de geçtiğimiz günlerde başlayan çalışmalar hızlar ilerliyor. Şu ana dek bin 163 metre boru döşemesi gerçekleştirildi. 2013 yılında başlatılacak kısmi sulamadan sol sahildeki yani Küçük Menderes nehrinin güneyindeki arazilerin de faydalanması isteniyor” diye konuştu.

Sulamadan yararlanmak isteyen üreticilerin üye kayıtlarına büyük ilgi gösterdiğine dikkati çeken Kaptan, “Sulamanın bu yıl içinde başlayacak olması üreticimizin birliğe olan ilgisini artırdı. Biz de köylere giderek gerekli duyuruları yapıyoruz. Sulamadan faydalanmak isteyenlerin üye olmaları gerekiyor. Sulama projesi ile üreticilerimizin sulama maliyeti şu anki maliyetin çok altına düşecek. Bu nedenle üreticilerimizin sulamadan faydalanmalarını istiyoruz. Üreticilerimizi kayıt için Birgi yolundaki DSİ şantiyesinde yer alan birlik merkezimize bekliyoruz” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber