Mum gibi eriyen Canbek kardeşlerin tedavisine başlandı

Hastalık nedeniyle parmakları birbirine yapışan iki kardeşin önümüzdeki günlerde parmak kilitlenmeleri için estetik cerrahi müdahalenin yapılacağı belirtildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Şubat 2013 09:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mum gibi eriyen Canbek kardeşlerin tedavisine başlandı

HARRAN Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu'nun ziyareti ardından verdiği talimatla milyonda 1 görüldüğü belirtilen 'Epidermolizis bülloza' hastalığına yakalanan ve vücutlarını saran yaralar nedeniyle mum gibi eriyen 3 yaşındaki Ömer ile 9 yaşındaki Muhammet Canbek kardeşlerin tedavisine başlandı. Hastalık nedeniyle parmakları birbirine yapışan iki kardeşin önümüzdeki günlerde parmak kilitlenmeleri için estetik cerrahi müdahalenin yapılacağı belirtildi.

Süleymaniye Mahallesi'nde tek odalı bir evde oturan inşaat işçisi Ahmet ve ev kadını Saliha Canbek çiftinin hayatı; dünyaya gelen 3 çocuğundan 2'sinin milyonda 1 görülen hastalığa yakalanmasıyla kabusa döndü. 12 yıllık evli Canbek çiftinin çocukları 3 yaşındaki Ömer ile 9 yaşındaki Muhammet Canbek'in doğumlarından 1 ay sonra vücutları su toplandı, ardından kanamalı büyük yaralar oluştu.

Acı çeken çocuklarını hastaneye götüren Canbek çifti, milyonda 1 görülen 'Epidermolizis bülloza' hastalığına çocuklarının yakalandığını öğrendi. Dünyada henüz tedavisi mümkün olmayan bu hastalık nedeniyle çocuklarına evde bakmak zorunda kalan ailenin durumuna ilişkin haberlerin yayınlanması üzerine Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Can Kürkçüoğlu ve doktorlar Canbek Ailesi'nin oturduğu evi ziyaret etti. Rektör Prof.Dr. Mutlu, acı çeken çocukların bundan sonraki tedavisini Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yapılacağı talimatını verdi.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu'nun talimatıyla 10 günden bu yana hastanede yatan 3 yaşındaki Ömer ile 9 yaşındaki Muhammet Canbek kardeşleri hasta odasında ziyaret etti. Tedavi altına alınan Canbek kardeşleri getirdiği hediyelerle ziyaret eden Rektör Prof.Dr. Mutlu, burada doktorlardan çocukların hastalığı hakkında bilgi aldı. İmkansızlık dolayısıyla mum gibi eriyen kardeşlerin tedavisi için gereken her şeyin bu hastanede yapılacağını belirten Rektör Prof.Dr. Mutlu, aileye 'Geçmiş olsun' dileklerinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber