28 Şubat operasyonlarının amacı...

Ergün Dinler, 28 Şubat operasyonlarında, neden beyin takımı olan 4-5 kişi değil de sürekli askerlerin hedef alındığını sorguladı. Dinler, amacın Büyük Türkiye'ye götürecek barış iklimini sabote etme amacı taşıdığını iddia ediyor

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 28 Şubat 2013 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
28 Şubat operasyonlarının amacı...

Yabancı kalemlerin yazdığı senaryo ile iktidar gitmişti! Bir-iki askerle, patronların dışında bunu bilen yoktu! İşte 15 yıl önce yapılan darbeden dolayı dün yine bir grup asker adliyeye geldi! Yine BARONLAR yoktu! Zaten askerlerin çağırılmasını isteyen güç, onları istemiyordu!

Peki, sadece askerlerin gelmesi ne anlama geliyordu? İşte DÜĞÜM tam buradaydı... Darbe, Öcalan, İmralı, barış, silahların susması, PKK, Kandil, ölüm, mektup yani teröre ait ne varsa hepsi aynı koordinatta buluşuyordu. 28 Şubat, 15 yıl sonra da sadece üniformalılar üzerinden yürüyorsa bu kez durup düşünmemiz gerekiyordu!

Peki, perde arkasında planı yapanlar neyi hesap ediyordu? Amaçları neydi?

Temel hedef askerleri aralıksız içeri alarak orduda huzuru kaçırmaktı!

Bir DARBEDE ya da DARBE GİRİŞİMİNDE bu kadar asker işin içinde olamazdı! Tutuklanan askerin sayısı belli değil! Biri Malatya'da diğeri Foça'da görev yapan askerlerin darbe senaryosunda yer alması mümkün değildi! AKLA aykırıydı! Darbelerin tarihine bakıldığında üst akıl takımının 4-5 kişiyi geçmediği görülürdü! Onlar karar alır, subaylar uygulardı!

"Memleket elden gidiyor" dediğinizde asker gereğini yapardı! Neticede emir demiri keserdi!

Bu nedenle 28 Şubat dalgalarıyla amaç, askerin "yeter artık" diyerek TEPKİ vermesini sağlamaktı!

Belli ki Ankara'daki yeni DEVLET birilerini rahatsız etmişti!

Peki bu güç kimdi?

İçeri alınan isimlere bakıldığında genelde kendileri bilmese de Amerika ve İsrail adına hareket eden askerlerdi! Bu nedenle bölgeyi Türkiye'ye bırakacak olan Amerika'nın bunu yapması akla uygun değil!

Özellikle Türk Ordusu'na ihtiyaç bu kadar fazlayken!

Geriye bir ihtimal kalıyor! O da Avrupa! Özellikle İngiltere! Bu güç, 'Ne kadar çok asker içeri alınırsa Erdoğan'ın o kadar zor durumda kalacağını' hesap ediyor! Askerler tek tek içeri alınırken Ergin Saygun'un elini sıkmış olmak bir fotoğraf karesinden öte anlam taşımaz! Bunu biliyorlar!

Ama asıl dertleri BARIŞ sürecine katkı yapan askeri "tarafını değiştirmeye" zorlamak!

Sokakta bile "KCK'lılar salınıyor, askerler alınıyor!" dedikodusu yayılmıyor mu? "Ankara, PKK ile iş tutuyor" denilmiyor mu?

Anlayacağınız adamlar elma kurdu gibi! İngilizler böyledir! Gıdıklayarak adamı öldürürler! Tek kurşun atmadan Ankara'nın bölgeye inmesini kesmek istiyorlar!

Zaten askerin PKK'ya duygusal olarak çok uzak olduğu belli! MİT'i kaybettikleri için bir enstürümanı yanlarına almak tek çıkar yolları! İşlerine yarayacak en güzel partner de asker! Olayların küresel ve bölgesel analizini yapamayan birçok asker de bu tuzağın adayı!

İşte film bu! Senaryo mu?

Bildiniz! Yine dışarıdan!

NOT 1: Öcalan bile bunu anladığı için BDP'liler'e güvenmiyor! Asker "Tamam" demişken işin yarım kalmasını istemiyor! Belki de bu nedenle "Hem devleti hem beni kullanmışlar" diye dert yanıyor!

NOT 2: Çok önce 28 Şubat operasyonlarının süreceğini yazmıştım. Askerlerin alınmasıyla ilgili kısımda haklı çıksam da aralarında SİVİL olmayınca operasyonun ters döndüğünü anladım! Çünkü 28 Şubat'ta kazanan asker değil BARONLARDI!

NOT 3: Sakın soruşturmayı yürüten savcıları suçladığımı düşünmeyin. Adliye, elindeki dosyaya göre hareket eder. Abdurrahman Yalçınkaya kapatma davası açarken haklı olarak elindeki dosyaya bakıyordu. Ama dava, partiyi kapatarak Büyük Türkiye'yi engellemeye yönelikti...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber