İlk elektriğe kavuşan köy elektrik sıkıntısı çekiyor

Balıkesir’in Bandırma ilçesine bağlı Kuşcenneti köyü, 44 yıl önce bölgede elektrik gelen ilk köy olmasına rağmen bugünlerde elektrik sıkıntısı çekiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2013 12:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İlk elektriğe kavuşan köy elektrik sıkıntısı çekiyor

44 yıl önce aydınlatması jeneratör ile sağlanan köyde sık sık elektrik kesintisi yaşanıyor. Köy azası Ahmet Karalar, 1968 yılında civar köylerde elektrik olmamasına rağmen Kuşcenneti'nde beton direklerle elektrik verildiğini, bundan evvel de jeneratörle sadece geceleri sokak aydınlatması yapıldığını belirtti. Şu anda mevcut elektrik hatlarının yükü kaldırmadığını belirten Karalar, “Kışın ısıtma cihazları yazın ise klimalar çalıştığında köyün elektrik sarfiyatında büyük artış oluyor. Bu da hatların yetersiz kalmasına ve günde 8-10 kez elektriklerin kesilmesine sebep oluyor. Evlerde düzenli elektrikle çalışan buzdolabı, televizyon gibi cihazlarımız zarar görüyor” dedi.

Köyün diğer bir sıkıntısının da köyün içerisinden geçen Eğridere'de yaşanan taşkınlar olduğunu belirten Ahmet Karalar, mevcut dere yatağının da genişletilmesini istediklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber