Bu fabrikada sadece mahkumlar çalışıyor

Edirne Açık Ceza İnfaz kurumu, Trakya Kalkınma Ajansı ile birlikte yürüttüğü “Tünelin sonuna doğru projesi” kapsamında cezaevi arazisi üzerinde et ve et ürünleri üretim tesisi açtı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2013 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bu fabrikada sadece mahkumlar çalışıyor

mahkumların çalıştığı üretim tesislerinde resmi kurumların ihtiyacını karşılamak üzere, yıllık 120 bin kilo et, 30 bin kilo sucuk, 16 bin kilo kavurma ve 500 kilo Edirne Tava ciğeri üretilmesi hedefleniyor.

Üretim tesislerini açılış töreninde bir konuşma yapan Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek, infazın amacının sadece hükümlü ve tutukluların kapalı kapılar ardına konularak firari tedbirlerin alınması olmadığını belirtti.

Yiğitbilek, “Hükümlü ve tutuklularımıza yönelik açtığımız mesleki eğitim faaliyetlerinin ardından “Tünelin sonuna doğru” isimli proje kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı'nın desteği ile Et ve et üretim tesislerini hizmete sunuyoruz. Projenin yatırım maliyeti 320 bin 643 TL olup maliyetinin yüzde 88 lik bedeli olan 282 bin 743 TL lik bölümü Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılandı. 37 bin 900 TL lik kısmı ise kurum bütçesinden karşılanmıştır. Açılışını yaptığımız bu tesislerde mesleki eğitimlerini tamamladıktan sonra sertifikalarını alan hükümlü mahkumlar çalışacak. Bu tesislerde resmi kurumların ihtiyacını karşılamak üzere yıllık 120 bin kilo et 30 bin kilo sucuk, 16 bin kilo kavurma ve 500 kilo Edirne Tava ciğeri üretilecek. Ürünlerimizin bir kısmı da satış mağazalarımızda halka sunulacak. Bu proje sonucu ülke ekonomisine net faaliyet geliri olarak 620 bin TL katkı sağlayacağımız öngörülmektedir” dedi.

Konuşmaların ardından açılışı yapılan üretim tesisleri gezilerek çalışmalar hakkında bilgiler alındı. Açılış töreninin sonunda katılımcılara tesislerde üretilen kavurma ve sucuk ikram edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber