ÖSYM'nin yaptığına bak

Haber Giriş : 06 Aralık 2005 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM, Adalet Bakanlığı'nın idari yargı hakim adayı sınavında bir soruyu yanlış sordu. ÖSYM sınavı iptal etmek yerine, soruya verilen bütün cevapları doğru kabul edince, 29 idari hakim adayı da sınavı kazandı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sınav hatalarına bir yenisini daha ekledi. ÖSYM, Adalet Bakanlığı'nın idari yargı hakim adayı sınavında bir soruyu yanlış sordu. İdari hakimlik sınavında sorulan sorunun yanlış olduğunun tespit edilmesi üzerine ÖSYM sınavı iptal etmek yerine, bu soruya verilen bütün cevapların doğru kabul edilmesine karar verdi.

ÖSYM, idari hakimlik sınavında sorulan bir sorunun iptaline ve bu soruya her adayın verdiği cevabın doğru kabul edilmesine yönelik kararının ardından sınavı kazanamayan 29 idari hakim adayı da sınavı kazanmış oldu. ÖSYM'nin soru iptalinden önce snavı kazananların sayısı 322 iken bu sayı 351'e çıktı.

ÖSYM, ÖSS sınavı dşındaki sınav sorularını kamuoyuna açıklamıyordu. Ancak, Bilgi Edinme Kanunu'nun çıkmasının ardından birçok kişi ÖSYM'nin yaptığı sınavların sorularını istedi. ÖSYM, Bilgi Edinme Kanunu'na rağmen bu soruları vermedi. Ancak idare mahkemesinde açılan dava neticesinde ÖSYM'nin bu soruları vermek zorunda olduğu kararı çıktı. ÖSYM'nin sınav sorularını vermesi ile yanlış sorulan birçok sorunun tespit edilmesi mümkün olacak.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber