Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı'ndan 'komünist manifesto' açıklaması

Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde 'Anayasa Hukukuna Giriş' dersinde 'Komünist Manifesto'yu okuttuğu gerekçesiyle bir öğrencinin şikayeti üzerine hakkında soruşturma açılan Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seydi Çelik'le ilgili açıklama yaptı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Mart 2013 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı'ndan 'komünist manifesto' açıklaması

Açıklamada, açılan soruşturmanın Yrd. Doç. Dr. Çelik'in haklarının korunmasına da hizmet edeceği belirtildi.

Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı'ndan yapılan açıklamada, Yrd. Doç. Dr. Seydi Çelik hakkında, Komünist Manifesto'yu okuttuğu gerekçesiyle YÖK tarafından soruşturma başlatıldığı hatırlatılarak şöyle denildi:

"Habere konu edilen süreç, Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Seydi Çelik'in İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde vermekte olduğu 'Anayasa Hukukuna Giriş' dersinde, hocanın 'ders işlemediği, yarım saat durup dersten çıktığı, ders müfredatı ve kapsamı dışında, öğrencileri bahse konu kitabı okumaya zorladığı, not baskısı kullanarak tek yönlü bir yönlendirme ve propaganda yapıldığı' yönünde, Başbakanlık Bilgi Edinme Birimi'ne (BİMER) öğrenciler tarafından yapılan şikayetler üzerine, konu önce YÖK Başkanlığı'na, oradan da Kocaeli Üniversitesi'ne iletilmiştir. Hukuk Fakültesi Dekanlığı olarak, konunun ayrıntısının ortaya konulabilmesi için tahkikat başlatılmış olup, başlatılan inceleme Başbakanlık İletişim Merkezi'nin, konunun incelenmesi ve sonucundan bilgi verilmesi yönündeki yazısının gereğidir. BİMER'e başvurunun incelenmesi ve gerekli araştırmanın yapılması, 1982 Anayasası'nın 74'üncü maddesi düzenlemesinin ve 'Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun' hükümlerinin gereğidir. Durumu açıklığa kavuşturulmasını sağlayacak olan bu tahkikat, öğretim üyesinin haklarının korunmasını da hizmet edecektir."

Dekanlık açıklamasında ayrıca, Komünist Manifesto isimli kitabın okutulduğu gerekçesiyle soruşturma açılmasının üniversitenin bilimsel özerkliğini zedelediği iddialarının da gerçeği yansıtmadığı savunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber