Kocasinan'dan 1.1 milyonluk yaya yolu

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, 2013 yılı programında yer alan 50 bin metrekarelik ilk yaya yolu ihalesini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2013 20:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kocasinan'dan 1.1 milyonluk yaya yolu

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, büyüyen ve gelişen bir şehirde hızlı imar hareketiyle yaya yolu, park ve otopark yapımının önemli bir ihtiyaç haline geldiğinin altını çizerek, "Kayseri gelişiyor, yenileniyor. Kocasinan Belediyesi'nin sınırları ve sorumlulukları büyüdü. Yeni bölgelerle yaya yolu ve otopark ihtiyacı da arttı. Yaya yolu, park ve otoparkın modern bir şehir için en gerekli hizmetlerin başında geldiğine inanıyoruz. Bu nedenle 2013 yılında daha büyük miktarda yaya yolu ihaleleri gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Kocasinan Belediyesi'nin 2013 yılı içerisinde 86 mahallede yaptıracağı yaya kaldırımlarının ilk ihalesi

Kocasinan Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Haspaylan yönetiminde yapıldı. Haspaylan ihaleye katılan firma temsilcilerine şartnameyi bir kez daha hatırlatarak, "Toplam 50 bin metre kare yaya kaldırımı yapılacak. 2 farklı bordür tipi kullanılacak. Mahallelerimizin en uzağı Kuşçu ve Boyacı tarafıdır. Fakat genelde şehir içinde çalışıyoruz. İş bitirmeniz yüzde 50'den aşağı olmayacak. 180 takvim gününde işin bitirilmesi gerekir. Hak ediş yaptığınız sürece paranızı alırsınız para sıkıntımız yok. Hepinize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Yaklaşık maliyeti 1 milyon 166 bin lira olan ihalenin katılımcısı firmaların verdiği rakamlar ise şöyle oluştu: Derebaşı İnşaat 786 bin TL,

Kamil Mert Sungur 787 bin 750 TL, Birliktaş 796 bin TL, Kocasinan İmar A.Ş. 862 bin TL, Gökışığı 912 bin 550 TL, Sinan İnşaat 924 bin TL.

İhale Komisyonu, firmaların gerekli belgelerini inceledikten sonra kazanan firmayı açıklayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber