Düzce Valisi Adnan Yılmaz, 'Deprem Haftası' dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Düzce Valisi Adnan Yılmaz, "Deprem gerçeğini göz önünde tutarak yasal, idari ve uygulamaya yönelik karaları almak devletin en büyük sorumluluğudur" dedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2013 23:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Düzce Valisi Adnan Yılmaz, 'Deprem Haftası' dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Düzce Valisi Adnan Yılmaz, "Deprem gerçeğini göz önünde tutarak yasal, idari ve uygulamaya yönelik karaları almak devletin en büyük sorumluluğudur" dedi.

Yılmaz, "Deprem Haftası" dolasıyla yayımladığı mesajında, ülkenin doğal afetlerde riskli bir bölgede olduğunu, ülkemizde nüfusun yüzde 98'si, sanayinin 96'sı, barajların yüzde 93'ü, toprakların yüzde 92'si deprem tehlikesi altında olduğunu ve her 4 afetten 3'ünün deprem ya da deprem kökenli olduğunu belirtti.

Düzce'nin aktif bir deprem kuşağının üzerinde oluğunu vurgulayan Yılmaz,

"Deprem gerçeğini göz önünde tutarak yasal, idari ve uygulamaya yönelik karaları almak devletin en büyük sorumluluğudur" ifadesini kullandı.

"Toplumda afet bilincinin oluşması ve güvenli yaşam kültürünün oluşturulmasının önem arz ediyor" diyen Yılmaz, mesajında şunları kaydetti:

"Deprem her an olabilir. Kayıp vermemenin anahtarı depreme dayanıklı yapıların yapılması gerekir. 'Deprem öldürmez, bina öldürür' bu bilinçle hareket etmemiz gerekir. Bu bilinci de toplumun her kesiminde yaymamız gerekir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber