İzmir'den Diyarbakır'a kardeşlik köprüsü

Balkan Anadolu Kardeşlik Projesi kapsamında, AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait'in öncülüğünde 100 kişilik bir ekip, İzmir'den; Diyarbakır ve Mardin'e gidecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2013 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmir'den Diyarbakır'a kardeşlik köprüsü

Balkan Anadolu Kardeşlik Projesi kapsamında, AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait'in öncülüğünde 100 kişilik bir ekip, İzmir'den; Diyarbakır ve Mardin'e gidecek.

Bir Arnavut, bir Kürt kökenli iki eş başkandan oluşan Balkan Anadolu Derneği, AK Parti İzmir Milletvekili ve Dışişleri Komisyon Üyesi Rifat Sait'in öncülüğünde 9-11 Mart tarihleri arasında, Diyarbakır ve Mardin'e 3 günlük bir gezi düzenleyecek. İzmir ekibi; Diyarbakır Valisi, Belediye Başkanı, Ticaret Odası ve Esnaf Odası başkanlarıyla görüşecek, Diyarbakırlı anneleri dinleyecek.

Geziye; İzmir'in çeşitli STK temsilcileri, iş adamları, akademisyenler ve yerel basın temsilcileri katılacak. Şimdilik 100 kişiden oluşacak ekip, Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun misafiri olacak.

DİYARBAKIRLI ANNELERİ DİNLEYECEKLER

Gezinin birçok nedeni olduğunu söyleyen Milletvekili Sait, "Her şeyden önce çözüm sürecine destek vermek, Türkiye'de barış ve kardeşlik olgusuna katkı sunmak amacıyla bu gezi düzenleniyor. Diyarbakır ve Mardin'de dini ve tarihi mekanları gezeceğiz; STK temsilcileri, esnaf ve yerel yöneticilerle görüşeceğiz; dahası Diyarbakırlı anneleri yerinde dinlemek istiyoruz" dedi.

Sait, bu önemli gezide Balkan Anadolu Derneği'nin büyük katkıları olduğunu belirterek, "Eş başkanlar Ender Öztürk ve Niyazi Gültekin'e teşekkür ediyorum. Ayrıca bizi yalnız bırakmayacak olan İzmir'in yerel basın temsilcileri de bizlerin Diyarbakır ve Mardin'de gözü ve kulağı olacak, onlara da minnettarız" diye konuştu.

"Diyarbakır'a Balkan folklor ekibimizle gidiyoruz. Biz Vardar ovasını, onlar Harran ovasını oynayacaklar; biz Boşnak börekleri götürüyoruz, Diyarbakır'ın yemeklerini de onlar bize sunacaklar" diyen Sait, daha önce de Şanlıurfa ve İstanbul'a farklı tarihlerde önemli geziler yaptıklarını, bütün bu gezilerin kamuoyunda ses getirdiğini; bu gezinin de öneminin büyük olduğunu kaydederek, hayırlı olması temennisinde bulundu.

AZİZ KOCAOĞLU'NU DA DAVET EDECEKLER

Diyarbakır gezisine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu da davet edeceklerini ifade eden Sait, "Bu önemli ziyarete eşlerimizle birlikte gidiyoruz. Diyarbakır ülkemizin bir şehri, hatta şunu da söylüyoruz; Türkiye bir Avrupa ve bir Balkan ülkesiyse, Diyarbakır'da bir Avrupa ve Balkan şehridir. Üstelik güzel bir şehridir. Güzel vatanımızın bu önemli şehrine gitmekten mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber