Karlı yolları okumak için aşıyorlar

Muş'un Varto ilçesinin Güzeldere köyüne bağlı Çicekli Mezrasında oturan 30 yaşındaki Serdar Fırat, çocuklarını okutmak için elinden gelen desteği veriyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Mart 2013 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karlı yolları okumak için aşıyorlar

Varto ilçesine bağlı Çaylar Yatılı İlköğretim Okulunda eğitim gören Hasan ve Eylül Fırat isimli kardeşler, babaları tarafından her hafta sonu ve başı babaları tarafından kızakla 2 kilometre yol giderek, karayoluna kadar kendilerini bekleyen servis aracına getiriliyor. Hafta sonu yine öğrenciler için aynı manzara yaşanıyor. Öğrenciler gelmeden önce baba Serdar Fırat, atlı kızakla birlikte yolun açık olan son noktasına kadar geliyor.

Çocuklar servis aracı ile kapalı mezra yoluna gelmesi ile birlikte yolculuk hazırlığı başlıyor. Baba Serdar Fırat yanında getirdiği heybeye çocuklarının kitap ve eşyalarını koyuyor. Daha sonra iki çocukta kızağa bindirilerek yolda düşmemeleri için iple emniyetli bir şekilde bağlanıyorlar. Baba ile 2'nci sınıf öğrencisi Serdar ve 5'nci sınıf öğrencisi Eylül2ün yolculuğuna köpekleri Karabaşta eşlik ediyor.

Karabaş olası kurt saldırısına karşın gözlerini dört açarak aile bireylerine koruyor. Baba Serdar Fırat, "Mezramızın yolu kapalı. Açılıncaya kadar çocuklar mezrada kalamazdı. Onların yatılı okula gitmesi gerekliydi. Bende kızakla bu işi yapmaya başladım. Her hafta başında onları servis aracına kızakla getiriyorum. Hafta sonu da yine servis aracından alarak evimize götürüyorum" dedi.

Öte yandan Diyarbakır'dan Muş'a saman satmak için gelen Bahattin Akbaş'ın kullandığı kamyon, kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kaldı. Varto ilçesinin Onpınar köyüne saman taşıyan Bahattin Akbaş yönetimindeki 21 UD 720 plakalı kamyon, fırtına ve tipi nedeniyle saplandığı yerde mahsur kaldı. Kamyon İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin, 2 saat süren yoğun çalışmasından sonra kara saplandığı yerden çıkarıldı.

Sürücü Akbaş, yoğun kar ve fırtına sebebiyle köyün alt tarafından kara saplandığını belirterek, İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri tarafından kurtardıklarını söyledi. İlk kez bu mevsimde Muş'a saman getirdiğini söyleyen Akbaş, "Biz de kar olmadığı için lastiklere zincir takma gereği duymadım. Ancak Muş'a geldikten sonra arabam kara saplandı. Lastiklere kendir bağlayarak bulunduğum yerden çıkmaya çalıştım. Buna rağmen araba saplandığı yerden çıkmadı. Ekipler yardımıma yetişti" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber