'İş cinayetlerine karşı mücadele günü'

Ereğli İlçe Koordinasyon Kurulu Dönem Sözcüsü Mustafa Çevik, "İşçi sağlığı ve iş güvenliği hizmetlerinin sunumu için belirli işçi sayısı aranmamalıdır" dedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2013 16:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'İş cinayetlerine karşı mücadele günü'

Ereğli İlçe Koordinasyon Kurulu Dönem Sözcüsü Mustafa Çevik, "İşçi sağlığı ve iş güvenliği hizmetlerinin sunumu için belirli işçi sayısı aranmamalıdır" dedi.

Çevik, "İş Cinayetlerine Karşı Mücadele Günü" dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde yaptığı açıklamada, sigortasız ve sendikasız çalıştırmanın önüne geçilerek kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması gerektiğini söyledi.

İşçi sağlığı ve iş güvenliği hizmetlerinin, bütün iş yerlerini ve tüm çalışanları kapsaması gerektiğini savunan Çevik, şunları kaydetti:

"İşçi sağlığı ve iş güvenliği hizmetlerinin sunumu için belirli işçi sayısı aranmamalıdır. Uygulamalar devlet memurları, kendi hesabına çalışanlar, tarım kesimi gibi yaptığı iş ve çevresinden etkilenen tüm çalışma hayatını kapsamalıdır. İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri, iş yeri mekanı, teknoloji, üretimde kullanılan ham madde, üretilen ürün, ergonomi, çalışanların sağlığının korunması gibi konular, proje aşamasında planlanmalıdır. Meslek hastalıklarına ilişkin çalışmalar geliştirilmeli, meslek hastalıkları hastaneleri işlevine uygun olarak yapılandırılmalı ve yaygınlaştırılmalıdır. Öncelikle meslek hastalığı tanısının konması mevzuatı sadeleştirilmeli ve başta meslek hastalıkları hastaneleri, üniversite hastaneleri ve her ilde en az bir tane olmak üzere eğitim ve araştırma hastaneleri tarafından meslek hastalığı tanısı konması sağlanmalıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber