'Anne misafirim olur musun?' projesi

Bitlis'in Hizan ilçesindeki 75. Yıl İMKB Abidin İnan Gaydalı Kız Yatılı Bölge Ortaokulu tarafından başlatılan 'Anne Misafirim Olur Musun?' projesi kapsamında öğrencilerin anneleri okulda misafir ediliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2013 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Anne misafirim olur musun?' projesi

Bitlis'in Hizan ilçesindeki 75. Yıl İMKB Abidin İnan Gaydalı Kız Yatılı Bölge Ortaokulu tarafından başlatılan 'Anne Misafirim Olur Musun?' projesi kapsamında öğrencilerin anneleri okulda misafir ediliyor.

Kızların yoğun olarak okula gönderilmediği yörede, 75. Yıl İMKB Abidin İnan Gaydalı Kız Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Muhtullah Bingöl, kız çocuklarının okula kazandırılması için 'Anne Misafirim Olur Musun?' projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Kız çocuklarının anneleri okula davet edilip, okulda bir gün misafir edilerek, öğrencilere sunulan imkanlar gösteriliyor. Bir günlük misafirliğin ardından köye dönen anneler, okulda kızlara sunulan imkanları kadınlara anlatıyor. Bu şekilde kızlarını okula göndermeyen aileler de ikna edilmeye çalışıyor.

Okul Müdürü Bingöl, 15 günde bir 15

öğrencinin annesini okullarında misafir ettiklerini söyledi. Okul yönetimi tarafından karşılanan annelere, rehber öğretmen eşliğinde okulun gezdirildiğini ifade eden Bingöl, "Bir gün boyunca çocuklarıyla okulda hasret gideren anneler, onlarla birlikte okulda yemek yiyip, yatak odalarını, banyolarını, ders çalışma ve dinlenme odalarını birebir görme imkanı buluyorlar. Okula gelen misafir anneler, çocuklarının kaldığı ortamı görünce içlerinin rahat olduğunu ve gözlerinin arkada kalmadığını söylediler. Başlattığımız bu çalışmanın kız öğrencilerin okula devam oranlarını arttırarak, okula kazandırılmasında kolaylık sağlayacağını düşünüyoruz" dedi.

Misafir olarak aldıkları annelerin okula hayran kaldıklarını ve kendilerine, "Bizi bu yaşımızla okula alın, gelir okuruz" dediğini kaydeden Bingöl, "Bazı anneler, 'biz köye gittiğimizde orada çocuklarını okula göndermeyen aileler varsa ne olursa olsun onları ikna ederek çocuklarını okula göndermesini sağlayacağız' diyorlar. Bunları duyunca biz daha mutlu oluyoruz. Başlattığımız bu çalışmanın amacına ulaştığını ilk günden anladık. Çünkü okulda annesinin yanında bir gün geçiren öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okunuyor. İnşallah bu çalışmamız hayırlara vesile olur" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber