Iğdır'da doğal hayat 'Foto Kapan'la görüntülendi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 13.Bölge Müdürlüğü Iğdır İl Şube Müdürlüğü ve Kuzey Doğa Derneği işbirliği ile yaban hayvanlarının fotoğrafı çekildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2013 20:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Iğdır'da doğal hayat 'Foto Kapan'la görüntülendi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 13. Bölge Müdürlüğü Iğdır İl Şube Müdürlüğü ve Kuzey Doğa Derneği işbirliği ile yaban hayvanlarının fotoğrafı çekildi.

Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, yoğun geçen kış şartlarında yem bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarına yem bırakılan alanlara

"Foto Kapan" yerleştirilerek doğal hayatın fotoğraflandığını söyledi.

Av-Yaban Hayatı ekipleri ve Kuzey Doğa Koordinatörü Emrah Çoban ile bu çalışmayı yaptıklarını ifade eden Türkoğlu, şunları kaydetti:

"Ağrı Dağı eteğindeki Korhan yaylasında yiyecek bırakılan alanı foto kapanla gözlem altına aldık. Yapılan çalışmada bırakılan yemlerden yaban hayvanlarının yaşama alanları ve türlerini tespit ettik."

Yapılan çalışmayla gözlem yapma imkanı bulduklarını belirten Türkoğlu,

"Elde edilen fotoğraflar da bölgemizde yaşayan yaban hayvanlarının türlerinin tespit edilmesi açısından faydalı bir çalışma olmuştur. Fotoğraflanan alanda kuzgun, saksağan, kaya kartalı, kızıl akbaba, kurt ve tilkinin yoğun olarak yaşam alanı bulduğu tespit edilmiştir. Çalışmada, hayvanların bırakılan yemlere de ilgi gösterdiği yer almakta."

Muhabir: Emrah Kocabey / Zehra Melek Çat

Yayıncı: Zekeriya Kaya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber