Kişiye özel pul: kisiselpul ptt.gov.tr

Haber Giriş : 06 Aralık 2005 23:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PTT Genel Müdürlüğü'nün başlattığı özel pul uygulaması ilgi görüyor

Adana PTT Başmüdürü Mahmut Akbal, özel pul uygulamasını 25 Eylül'de başlattıklarını belirterek, "Kişisel pullar, tüzel kişilerin kuruluş yıldönümünü kutlamak, belli bir olayı anmak, ticari bir ürünün tanıtımını yapmak gibi etkinlikler için veya 18 yaşını doldurmuş kişilerin doğum günü, evlilik yıldönümü, anneler günü, mezuniyet töreni veya hatıra amacıyla talep edildiğinde basılmaktadır" dedi. Özel pul isteyenlerin "kisiselpul ptt.gov.tr' elektronik posta adresinden bilgi alabileceğini açıklayan Akbal, şunları söyledi:

"Zarfın üzerinde gönderen kişinin fotoğrafını görmek kutlamaya farklılık getirir. En az 250 olmak üzere 50 ve katları olarak pul basılabiliyor. Kişi dilediğinde CD veya diskete kaydettiği fotoğraf, resim, logo ile birlikte en yakın PTT şubesine giderek sipariş verebilir. Bu sistemin mektuplaşmada nostalji yaşatacağına inanıyorum."

Akbal, özel posta pulu ücretinin bin adede kadar tanesi 1.5 YTL, bin 50 ile 5 bin arasında adede 1.25 YTL, 5050 üzeri siparişlerde ise adedinin 1 YTL olduğunu bildirdi.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber