Şiir yarışmasına rekor başvuru

Ümraniye Belediyesi tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen 'Geleneksel Hikaye ve Şiir Yarışmaları' için başvurular sona erdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2013 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şiir yarışmasına rekor başvuru

Şiir yarışmasına yurt içi ve yurt dışından toplam 9 bin 630 başvuru yapılırken, hikaye yarışmasına ise toplam 2 bin 875 başvuru alındı.

Ümraniye Belediyesi'nin düzenlediği 9'uncu Geleneksel Hikaye ve Şiir Yarışması başvuruları sona erdi. Genç yetenekleri sanata kazandırmak ve bu alana yönelik ilgileri teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmalara, bu yıl rekor bir başvuru gerçekleşti. Yurt içinden ve yurt dışından şiir yarışmasına toplam 9 bin 630 başvuru yapılırken, hikaye yarışmasına ise 2 bin 875 başvuru yapıldı.

Teması serbest olarak belirlenen; 'serbest', 'hece', 'aruz' olmak üzere üç kategoride düzenlenen şiir yarışmasında, her bir kategoride birinciliği elde eden şiire 5 bin, ikinci şiire 4 bin, üçüncüye 3 bin ve her biri bin TL'den 10 adet mansiyon olmak üzere toplam 66 bin TL ödül verilecek. Hikaye yarışmasında ise; birinciye 8 bin, ikinciye 6 bin, üçüncüye 4 bin ve her biri bin 500'er TL olarak belirlenen 10 adet mansiyon olmak üzere, toplam 33 bin TL para ödülü verilecek. Ayrıca dereceye giren eserler, Ümraniye Belediyesi tarafından kitaplaştırılarak edebiyat dünyasına kazandırılacak. Konusu, "Zaman Tünelinde İstanbul Evleri ve Yaşam" olan Geleneksel Resim Yarışması'nda ise, son başvuru 3 Mayıs Cuma günü yapılabilecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber