Manisa Anadolu Öğretmen Lisesi Romanya'dan döndü

Manisa Anadolu Öğretmen Lisesi Hayatboyu Öğrenme Programı, Comenius Çok Ortaklı Okul Programı çerçevesinde uyguladıkları F.I.V.E. adlı okul projesi için 4 öğretmen ve 5 öğrenci ile gittikleri Romanya’nın Köstence şehri gezisinden döndü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2013 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Manisa Anadolu Öğretmen Lisesi Romanya'dan döndü

Proje grubu bir hafta Romanya'da kaldı. Öğrenciler Roman arkadaşlarının evlerinde konaklayıp sosyal hayatlarından edinimler kazandılar.

Proje koordinatörü, İngilizce öğretmeni Hüseyin Yiğit, proje çalışmaları hakkında özetle şunları söyledi: 'Programda belirtiğimiz çalışmaları ortak okulumuzda diğer ortaklarla sergiledik. Yaptığımız çalışmaların sunum ve sergilemesini yaptık. Öğrencilerimiz ve öğretmen arkadaşlarımız üzerine düşen görevleri yaptık. Çalışmalarımızda görme duyumuzu kullanarak Türk insanın hayatından kesitleri sergiledik, detayları üzerinde durduk. Öğrencilerimiz 9 ülkenin katıldığı çalışmada çok iyi arkadaşlık kurdu ve İngilizce seviyelerini geliştirme imkanı buldular. İngilizce olarak yapılan parlamento tipi tartışmayı öğrencilerimizden Belkis Durmuş'un takımı kazandı. Ayrıca okul gezileri ile Osmanlı döneminden kalma Yeni Kale, Babadağ, Tulca, Bükreş gibi yerlere gittik. Geziler çok yararlı oldu. Başkent Bükreş'te turistik yerleri tarihi önemli olayları ve Parlamento Sarayını, Devrim anıtını gördük ve Tarih ve Tabiat Müzesini gezerek hakkında bilgiler elde ettik. Köstence'de Yunus Emre Kültür Merkezini, Hünkar Camiini ve Türk Okulu International Spectrumu ziyaret ettik. Planetaryum, Dev akvaryumda yunusların gösterisini izledik ve hayvanat bahçesini gezdik. Çalışmamızın son gününde Kültürlerarası Gecede şarkılarla ve halk oyunlarını sergiledik. Öğrencilerimizin uluslararası tecrübeleri gelişmiş oldu. 14 Nisan tarihinde Polonya'nın Katowice şehrinde üçüncü yurt dışı çıkışımızı yapacağınız. Orada yapacağımız dokunma duyumuzla ilgili çalışmaların yanında geri dönüşüm maddelerinden yararlı eşyalar yapacağız. Katkılarından dolayı uyum içindeki proje ekibine teşekkür ederim' dedi.

Öğrenciler de projeden çok yaralandıklarını, yurtdışı deneyimi elde ettiklerini söyleyerek proje yöneticisi İngilizce öğretmeni Hüseyin Yiğit ve diğer öğretmenlerini de kendilerini bakmada ve kollamadaki hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ettiler. Tekrar yurtdışına çıkmayı arzuladıklarını belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber