Elazığ'da iki binanın yıkımı gerçekleştirildi

Elazığ'da deprem riski taşıdığı yönünde rapor verilen biri 4 kat diğeri de 2 katlı olmak üzere toplam 6 dairenin yıkımı gerçekleştirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2013 21:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Elazığ'da iki binanın yıkımı gerçekleştirildi

Olgunlar Mahallesi Sultan Fatih Caddesi'ndeki yıkım törenine Elazığ Valisi Muammer Erol, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulkadir Kandemir ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Erol, böyle bir başlangıç yapmanın sevindirici olduğunu söyledi. Vali Erol, "Elazığ'da kentsel dönüşümle yenilenebilecek çokça alanlar olduğunu biliyoruz. Bunlarla ilgili adımların atılması konusunda belediye sorumluluk alanlarında harekete geçilmesi adına kentsel dönüşüme tabi tutulacak bu şekilde ki yerlerin mülkiyet sahiplerinin bir şekilde belediye ile irtibata geçip kentsel dönüşümü hızlandırma konusunda bir adım atmalarını belediyemizde bekliyor bizde bekliyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Selmanoğlu ise, yoksulun en yoksul, zenginin hep zengin olması üzerine inşa edilmiş bir sistemi, kendilerinin bu kentsel dönüşümle tersine çevireceklerini ifade etti. Selmanoğlu, "Bu sistemle herkese insanca yaşama imkanı getireceğiz. Hükümetimizin afet riski altındaki alanların dönüşümü ile ilgili kanun hükmündeki karar işlem görecek ve bu kanunla insanlarımız bu imtiyazlardan faydalanacaktır. Doğuda ilk olma özelliğini taşıyan Kentsel dönüşüm çalışmalarımız şehrimizin dört bir yanında yapılmaya devam edecektir. Lokal anlamda 60'lar sitesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam edecektir" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Kentsel dönüşüme tabi tutulan binaların yıkımı gerçekleşti. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber