'Melih Gökçek çadır kenti bile yönetemez'

Haber Giriş : 07 Aralık 2005 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, SABAH'ta yayınlanan "Belediyecilik CHP'nin genlerinde yok" sözü, CHP'li başkanları kızdırdı. Ankara'nın 12 Eylül öncesi belediye başkanlarından CHP Bursa Milletvekili Ali Dinçer, AK Partili belediyelere ve Gökçek'e, "Fasulye gibi kendini nimetten sayıyor. Kendileri çadır kentini bile yönetemez" dedi. Malatya'daki tifo salgınına dikkat çeken "Su ile kanalizasyonu bile ayrı ayrı götüremiyorlar" diyen Dinçer, Ankara'da da birkaç yıl önce tifo vakaları görüldüğünü anımsatarak şöyle dedi:

DİNÇER: KAFALARI BASMAZ Kİ
"İstanbul'un, Ankara'nın trafiğine bakın. Katrilyonlar verip alt geçit yapıyorlar sıkıntı bitmiyor. Toplu taşıma ile ilgili kafa yormuyorlar, kafaları da basmaz ki. Ankara'da 12 yıldır görev yapıyor. Bir toplu konut projesi üretebildi mi, sanatsal yatırımı var mı? "

SİRMEN: EN SON O KONUŞSUN
Kocaeli Eski Belediye Başkanı CHP'li Sefa Sirmen de Vedat Dalokay, Leyla Atakan ve Aytekin Kotil gibi eski belediye başkanlarını anımsattı. Sirmen, "Toplu konutu Türkiye gündemine sokan, uygulamaya koyan CHP'li belediyelerdir. Belediyecilik konusunda CHP'lilere en son laf edecek kişi Gökçek'tir" dedi.

KARAYALÇIN: NE YAPTI?
Ankara'nın Gökçek'ten önceki başkanı olan SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın da, şunları söyledi: "Gökçek önce neden bizim yaptığımız metro dışında bir metre dahi yapamadığını, neden daha ucuza vagon getiremediğini tartışsın. 660 milyon dolarlık pis su ve yağmur suyunu ayıran sistemi biz getirmişken neden şimdi Ankara'da 5 dakika yağmur yağsa şehrin sele teslim olduğunu izah etsin." Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, "Belediyede başarılar somut verilerle anlatılır. Başarı partiye değil kişiye bağlı bir şey" derken, Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş "CHP'liler gösterişi değil insanı önemser. Sayın Gökçek kendi partisinden başkanlarla bile kavgalı", Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi "Gereken her şeyi hem de parasız pulsuz yapıyoruz", Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da "CHP'liler kentin bütün kesimlerinin ortak değerleri paylaşması anlayışına sahiptir" dedi.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber