Rüzgar, hayatı felç etti

Adana'da hızı 80 kilometreye ulaşan rüzgar, kenti birbirine kattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mart 2013 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rüzgar, hayatı felç etti

Adana'da hızı yer yer saatte 80 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle devrilen ağaç, seyir halindeki aracın üzerine düştü. Kazadan şans eseri kurtulan sürücü, "O an 1 yaşındaki çocuğumu düşündüm"

Havanın güneşli olduğu Adana'da, sabah saatlerinden itibaren başlayan şiddetli rüzgar, öğleden sonra etkisini arttırdı. Saatte 80 kilometre hıza ulaşan rüzgar, çok sayıda ağacın devrilmesine ve bir çok iş yerine zarar görmesine yol açtı. Şiddetli rüzgar nedeniyle, 125. Yıl İlköğretim Okulu ve Seyit Ali Onbaşı İlköğretim Okulu'nun çatılarının bir kısmı uçarken, Yavuz Öztürk Halkevi'nin bahçesinde bulunan 2 ağaçta yola doğru devrilerek, halkevinin duvarına zarar verdi.

Namık Kemal Mahallesi 65002 Sokakta da 3 katlı bir binada bulunan reklam tabelası, rüzgar nedeniyle tehlike oluşturunca, durum vatandaşlar tarafından itfaiyeye bildirildi. Olay yerine gelen ekipler, tabelayı ilk olarak iple almayı denedi; başarısız olunca, tabela ipler araçlara bağlanarak bulunduğu yerden indirildi. Çınarlı Mahallesi'nde de devrilen ağaçlar, bir iş yerinin önünü kapattı. Saatlerce ağaç dallarını temizlemeye çalışan esnaf, duruma isyan etti.

Kent merkezinde şiddetli rüzgar nedeniyle devrilen ağaç, içerisinde 2 kişinin bulunduğu aracın üzerine devrildi. Araçtakiler kazayı yara almadan atlattı.

Hacı Sabancı Bulvarı'nda meydana gelen olayda ise refüjde bulunan bir ağaç rüzgarın etkisiyle, seyir halindeki 34 FU 2995 plakalı aracın üzerine düştü. Kazada aracın ön camı patlarken, şoför mahalinin tavanı çöktü. Kazadan şans eseri kurtulan aracın sürücüsü Sadık Gözet (35), bir süre olayın şokunu üzerinden atamadı. Gözet, "Geçerken ağacın devrildiğini gördüm ama hiç bir şey yapamadım. 1 yaşındaki çocuğum gözümün önüne geldi ve araçta eğildim" dedi.

Meteoroloji yetkilileri, şiddetli rüzgar nedeniyle daha önceden uyarı yaptıklarını bildirerek, Adana'da rüzgarı hızının bir kereye mahsus saatte 80 kilometre olarak ölçüldüğünü açıkladı. Yetkililer, şiddetli rüzgarın yarına kadar devam edeceğini ve şiddetinin saatte 60 kilometreyi bulabileceğine vurgu yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber