Öğrencilere 'Sürücü ve yaya eğitimi' verildi

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Trafik, Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Kırklareli Atatürk Ortaokulu ve İlkokulu öğrencilerine "Sürücü ve Yaya Eğitimi" verildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mart 2013 21:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrencilere 'Sürücü ve yaya eğitimi' verildi

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Trafik, Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Kırklareli Atatürk Ortaokulu ve İlkokulu öğrencilerine "Sürücü ve Yaya Eğitimi" verildi.

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Başkomiseri Yener Kahyaoğlu tarafından minik öğrencilere, trafik kurallarına uyma bilinci, güveli yaya davranışları, okul servisleri ve toplu taşıma araçlarında güvenli yolculuk yapabilme, emniyet kemeri takmanın önemi, trafikte bisiklet kullanımı ve çevre konularında bilgiler verdi.

Kırklarelinin Türkiyenin en eski illerinden biri olduğunu ve bu yüzden yerleşim alanın dar olduğu belirten Kahyaoğlu,

"Trafik yayaların,araçların ve hayvanların bir arada bir alanda hareket halinde bulunmasıdır. Bu tanımla birlikte trafiğin sadece insanlardan oluşmadığını da bilmemiz gerekmektedir. Kurallar bütünü olarak ta ifade edebiliriz trafiğin tanımını. Okul öğrencileri için en önemli konuların başında okul önlerinde bulunan yaya geçitleri üst geçitler yada bisiklet yolları gelmektedir. Trafik eğitimi hemen öğrenilecek bir konu olmadığı için her yaş gurubunun kendi elindeki imkanlar doğrultusunda neler yapacağını çok iyi bilmesi gerekmektedir "dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber