7 gün 24 saat çalışarak Sıerra'nın izini sürdüler

Asayiş Büro Amirliği bünyesinde kurulan Mobese ve Görüntü İnceleme ve Analiz Merkezi 7 gün 24 saat çalışarak kaybolan ve daha sonra cesedi surlarda bulunan Sarai Sierra’nın izini sürdü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mart 2013 22:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
7 gün 24 saat çalışarak Sıerra'nın izini sürdüler

Konuyla ilgili basına bilgi veren İnceleme Merkezi İdari Büro Amiri Mehmet Dursun, izleme merkezinin görüntülerin incelenmesi adına büyük bir açığı kapattığını belirtti. Sarai Sierra cinayetiyle ilgili çalışmalara da değinen Dursun, “Kamuoyunu uzun süre meşgul eden hassasiyetle takip ettiğimiz Sarai Sierra cinayeti için ekiplerimiz, 7 gün 24 saat boyunca aralıksız çalışmalarını sürdürmüştür. Çünkü çok geniş alanda bir görüntü çalışması yapılmıştır ve bu alanlardan yaklaşık bin noktadan görüntü toplanmıştır. Her noktanın görüntü kapasitesi 24 saatin üzerindedir. Biz önce olayın mağdurunu tespit ettik. Daha sonra mağdurun güzergâhların ve ya mağdur ile karşılaşabilecek kişilerle gidebileceği güzergâhları tespit ettik ve bunları her aşamasında buraya taşıdık. Ve bu bilgileri sahadaki ekibimizi yönlendirdik. Şu andan görüntü şu noktalarda belirgin şu noktalara gitmenize gerek yok. Emeğinizin veya gücünüzün şu noktadan itibaren devam ettirin dediğimiz için çalışan ekibimizle buranın sağladığı yönlendirmeyi çok iyi kullandı. Çok kısa sürelerde çok fazla görüntü incelendi ve çok fazla noktaya ulaşıldı. Ve bundan sonraki çalışmalarda da Asayiş Şubemiz hiçbir noktayı atlamadan çalışmalarını devam ettirmektedir. Ve bu hizmeti en güzel şekilde halkımıza sunmaya devam edeceğiz ” dedi.

Dursun, bu merkezin verdiği hizmetin en küçük olaydan, en büyük olaylara kadar gerekli tüm vakalarda kullanıldığını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber