Ödemiş'te toplulaştırılan araziler yeniden şekilleniyor

İzmir'in Küçük Menderes Ovası'nı Beydağ Barajı'nın suyuna kavuşturacak sulama kanalları için yapılan arazi toplulaştırmalarının ardından, arazilerin yeniden düzenlenmesine başlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2013 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ödemiş'te toplulaştırılan araziler yeniden şekilleniyor

İzmir'in Küçük Menderes Ovası'nı Beydağ Barajı'nın suyuna kavuşturacak sulama kanalları için yapılan arazi toplulaştırmalarının ardından, arazilerin yeniden düzenlenmesine başlandı. Toplulaştırmaları Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca onaylanan 6 yerleşim yerinde tarım arazileri yeniden şekillendiriliyor.

Hazırlanan toplulaştırma projesi doğrultusunda çalışmalara başlayan yüklenici firma ekipleri, öncelikle üretim yollarını açıyor. Altından sulama hatlarının geçtiği üretim yolları ile yeniden şekillenen arazilere ulaşımın kolaylaşması ve bir arıza durumunda kolayca müdahale edilmesi hedefleniyor.

Çalışmalar kapsamında toplulaştırma onayı verilen Türkönü ve Kışla köylerinin ovadaki arazilerinde çalışmalar başladı. Greyderler arazilerin yollarını açarken, bir yandan da yeni arazilerin kazıkları çakılıyor.

Çalışmaları yerinde takip eden Küçük Menderes Sulama Birliği Başkanı Özay Kaptan, Kışla köyü muhtarı Şükrü Güçlü ve Türkönü köyü muhtarı Cengiz Şen ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Toplulaştırmaları onaylanan Kışla, Türkönü, Kurucuova, Ertuğrul, Kaymakçı ve Çaylı'da çalışmaların artık sahada süreceğini söyleyen Özay Kaptan, "Arazi toplulaştırmalarının onaylanmasının ardından yüklenici firma ekipleri sahada çalışmalara başladı. Bilindiği üzere üreticilerimizin ekim-dikim sezonuna yeni arazilerinde girme isteği var. Çalışmalar bu nedenle ivedilikle gerçekleştiriliyor. Biz de üreticilerimizle birlikte çalışmaların bir an önce tamamlanarak üreticimizin yeni arazisinde tarım faaliyetinde bulunmasını istiyoruz. Bu konuda üreticilerimiz de yüklenici firma ekiplerine yardımcı olursa çalışmalar daha hızlı ilerler. Yaşanan gecikmeden dolayı üreticimiz haklı olarak kaygılı. Yüklenici firmanın, DSİ ile birlikte üreticilerimizin kaygılarını giderecek şekilde çalışacağına inanıyoruz" diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber