Pırpırlar trafik kazalarına neden oluyor

Şarköy ilçesine bağlı Mürefte Beldesi Jandarma Karakolu'ndan Jndarma Ast.Bçvç Ethem Kılıç, çiftçilere yönelik, karayoluna çıkan pırpırlarla ilgili uyarıcı bir konuşma yaparak "Pırpırlar trafik kazalarına neden oluyor" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2013 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Pırpırlar trafik kazalarına neden oluyor

Bağ motoru olarak bilinen, arkasına kasa takılarak "Pırpır" adını alan araçların karayolunda insan ve mal taşımak amacıyla kullanılması çeşitli kazalara neden oluyor. Mürefte Jandarma Karakolu Jandarma Astsubay Başçavuş Ethem Kılıç, Karayoluna çıkan pırpırlarla ilgili kendi sorumluluk sahasından çok şikayetler geldiğini belirterek, "Trafik ekiplerimiz bu pırpır denilen araçları kullanan çiftçilerimizle karşı karşıya gelmektedir. Amacımız ceza yazmak değil, bölgemizde meydana gelebilecek kaza sayısını minimum seviyeye çekmektir. Yapılan denetimlerde pırpırlarda üçgen reflektör ve aydınlatma olmadığı görünmektedir. Tüm uyarılarımıza rağmen 10 TL değerindeki üçgen reflektör maalesef takılmıyor, geceleri trafik güvenliği tehlikeye düşürülüyor" dedi.

Özellikle yaz aylarında pırpırların, tarım aracı dışında da kullanıldığına dikkat çeken Kılıç, "Pazar alışverişinde, yolcu ve eşya taşımacılığında yaz aylarının gelmesiyle müteakip üzerine çoluk çocuk bindirilmek suretiyle denize gitmek için kullanıldığı tespit edilerek ceza kesilmiştir. Her hangi bir kaza olduğunda asli kusurun sizde olacağı unutulmamalıdır" dedi.

Kılıç, lastik tekerlekli traktörlerin de yapılan kontrollerde, sürücü belgesiz, muayenesiz ve sigortasız kullanıldığını tespit ettiklerini belirterek, "Traktörlerde bulunması gereken sarı ikazlı çakar lambası olmadığı, arızalı olduğu, takılan römorklarda

üçgen reflektörlerin talkı olmadığı tespit edilmiştir. Meydana gelen kazalarda, araç sürücülerinin traktörlere arkadan çarparak kazaya sebebiyet verdiği belirlendi. Trafik Kanununda arkadan çarpma asli kusur olarak nitelendirilir. Gerekli ışık ve aydınlatmayı sağlayan reflektörleri bulundurmadığınız takdirde, asli kusur sayılmayarak, kaza kusuru sizlere dönebilmektedir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber