Kayserili öğretmenler, Avrupa'da eğitim aldılar

Projeyle 36 eğitimci 3 farklı Avrupa ülkesinde (Polonya-Macaristan-Çek Cumhuriyeti) açık kaynak kod işletim sistemleri konusunda eğitim aldılar.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2013 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kayserili öğretmenler, Avrupa'da eğitim aldılar

Talas Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat okulu Müdürlüğü tarafından hazırlanarak, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına sunulan ve kabul edilen “Açık Kaynak Kod Sistemlerinde Eğitimcilerin Eğitimi” adlı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Projesinin hareketliliği sona erdi. Projeyle 36 eğitimci 3 farklı Avrupa ülkesinde (Polonya-Macaristan-Çek Cumhuriyeti) açık kaynak kod işletim sistemleri konusunda eğitim aldılar.

Eğitimciler aldıkları eğitime paralel olarak aynı zamanda gittikleri ülkelerin tarihini ve kültürünü tanıma fırsatı buldular. Proje çerçevesinde her ülkeye 12'şer yararlanıcı katılıp, 3 yararlanıcı engelli statüsündeydi. Gidilen ülkelerin her birisinde bilgisayar dünyasında önemli bir yere sahip olan farklı Linux işletim sistemi dağıtımlarını inceleme fırsatını bulan eğitimciler aldıkları eğitimden çok memnun kaldıklarını belirttiler. Açık kaynak kodlu işletim sistemlerinin bilgisayar sektöründe önemli bir yere sahip alternatif bir işletim sistemi olduğunu ve bunun bizatihi yerinde görme fırsatı bulduklarını belirten eğitimciler aldıkları eğitimin amacına ulaştığını ve edindikleri bilgi ve tecrübeleri öğrencileriyle ve meslektaşlarıyla paylaşacaklarını belirttiler.

Projenin, Çek Cumhuriyeti'ndeki bölümüne katılan Öğretmen grubu bir tatlı sürpriz ile karşılaştı. Öğretmenler, aynı tarihlerde Prag'da resmi ziyarette bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AB Bakanı Egemen Bağış ile buluştular. Öğretmenler, Başbakan Erdoğan ve AB Bakanı Bağış'a proje hakkında bilgi verdiler ve hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Projenin Koordinatörü olan Talas Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdür Yardımcısı ve projenin irtibat kişisi olan Yusuf Uçar'ın verdiği bilgiye göre bu tür projeleri ülkemizde AB Bakanlığına bağlı olan AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından yürütülüyor. Uçar, LDV projelerinin mesleki projeler olduğunu bu projelerin Mesleki Eğitimde görev alan Eğitimcileri kapsadığını ve şimdiye kadar pek çok Teknik ve Mesleki Eğitim kurumundan Teknik Öğretmenin bu tür projelerle AB ülkelerinde farklı alanlarda eğitimler aldığını aynı zamanda bu ülkelerden gelen Teknik Öğretmen ve öğrencilerin ülkemizde benzer eğitimler aldıklarını belirtti.

Proje kapsamında Koordinatör kurum Talas Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü olmak üzere Tomarza Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Kayseri Gönüllü Eğitimciler Derneği, Teknik Eğitim Vakfı Kayseri Şubesi ve Özel Bilsem Bilgisayar ve Eğitim danışmanlık şirketi projenin yararlanıcı gönderen ortakları oldular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber