Demiryollarına AB normlarında emniyet sistemi

TCDD, kazalardan kaynaklanan yaralanma, demiryolu araçlarının hasarı ve çevreye verilen zararların azaltılması için Emniyet Yönetim Sistemi'ni hayata geçiriyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2013 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Demiryollarına AB normlarında emniyet sistemi

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü (TCDD), ulaştırma modları arasında en güvenli ulaşım araçlarından biri olan trenlerde daha emniyetli yolculuk yapılması için örnek bir projeye imza attı. "Sıfır kaza" hedefi kapsamında, AB ülkeleri demiryollarında kurulması zorunlu olan Emniyet Yönetim Sistemi (EYS), Türkiye'de de hayata geçiriliyor.

5 adet gereklilik ve 10 adet bileşenden oluşan EYS, kalite yönetim sisteminin daha geniş bir demiryolu uygulaması sayılıyor. Sistemin temel amacı, demiryolunda meydana gelen kazaların sayısını azaltmak. Bununla birlikte kazalardan kaynaklanan yolcu ve çalışan yaralanmaları, araç hasarı ile çevreye verilen zararı en aza indirmek. Sistemle ayrıca çalışanlarda emniyet sistemi kültürünün yerleştirilmesi ve demiryollarının denetim politikasına sahip olması hedefleniyor.


*TCDD Taşımacılık A.Ş. kuruluyor

*TCDD Taşımacılık şirketi kurulması hakkındaki tasarının tam metni


Personele 3 yıl süreyle emniyet eğitimi verilecek

TCDD, "Demiryollarında Emniyet Yönetim Sisteminin Benimsetilmesine, Etkinliğinin Arttırılmasına, Uygulanmasına ve Emniyet Kültürünün Geliştirilmesine Yönelik Eğitim ve Danışmanlık" ihalesini tamamladı. YHT Bölge Müdürlüğü'nde EYS kurulması için ise yüklenici firma ile sözleşme imzalandı. Sözleşmeye göre 3 yıl sürecek olan EYS kapsamında, her bölgede eğitim bölge merkezleri oluşturulacak. Yerli ve yabancı uzmanlar, demiryolu çalışanlarına 6'şar aylık eğitim verecek. Eğitimlerin sonunda sınav yapılarak katılımcıların performansı değerlendirilecek. Sınav sonuçlarına göre katılımcılara belge verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber