Bürokratın ?ayıbım' itirafı

Haber Giriş : 08 Aralık 2005 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Kara, pazartesi günkü kendisiyle ilgili yazımızın ardından arayarak açıklamalarda bulundu.

Kara, kendisine Fazilet Partisi Sakarya İl Örgütü Deprem Koordinasyon Kurulu tarafından verilen teşekkürnamenin, bakanlık resmi internet sitesinde yayınlanan CV'sinde yer almasının kendi iradesinin dışında gerçekleştiğini söyledi.

Kara, ?Kendimle ilgili bilgileri bilgi işlem birimindeki arkadaşlara vermiştim; onlar bu teşekkür belgesini de koymuşlar, ben de fark etmedim' dedi.

Kara, teşekkürnameyi, Ankara Büyükşehir Belediye görevlisi olarak aldığını; ancak tarihin Mülkiye Başmüfettişliği dönemine denk düştüğünü söyledi.

SİTEDEN KALDIRILDI

Kara, bu bilgileri verdikten sonra, teşekkürnamenin listeye konmasının yanlışlığını kabul ederek, ?Bunu hatırlattığınız için teşekkür ederim' dedi.

Ardından, ?Benim için ayıp, hemen siteden kaldırtıyorum' ilavesini yapan Kara'nın, böylece göreve gelmesinden bu yana 8 ay geçmiş olmasına rağmen, siteye hiç bakmadığını öğrenmiş olduk.

Sümer Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı bıraktığını; ancak bunun da internet sitesinde kalmaya yanlışlıkla devam ettiğini söyleyen Kara, buna rağmen bu kurum lojmanında oturmaya devam ediyor.

Kendisini ?Süper Bürokrat' diye nitelememize ise biraz da sitem ederek, bizim yazdığımız görevlerin dışında da yönetim kurulu üyeliklerinde bulunduğunu aktaran Kara, bakanlık döner sermayesine bağlı kuruluşların ikisinden 750'şer YTL huzur hakkı aldığını, bunda hukuka aykırılık olmadığını savundu.

Böylece bizdeki, ?bağlı üç kuruluştan maaş aldığı' yönündeki bilgiyi doğrulamayan Kara'nın, yine de 5 Haziran 2005 günü Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğin, kamu görevlilerinin, bağlı kuruluşların yönetim kurulu üyeliği nedeniyle aylık 1200 YTL'den fazla gelir elde edemeyecekleri yönündeki hükmünü aştığını söylemek mümkün.

AKP KADROLARININ MÜTEVAZILIĞI

Zaman zaman AKP hükümeti döneminde göreve gelen bürokratlarla ilgili yazılar kaleme alan bir gazeteci olarak, bazı bürokratların AKP'nin çok savunduğu mütevazılık kavramını zorladığını söyleyebiliyoruz.

AKP ideolojisiyle açık bağı ortaya koymak bir kenara, göreve geldiği kurumu çiftlik gibi kullanan bürokratların varlığı dikkat çekiyor.

Kara'nın yanlıştan dönmesi bu çerçevede iyi bir örnek; ancak bürokratların dikkat etmesi gereken başka hassasiyetler olduğunu da belirtmeli.

İlk etapta da makam odalarını genişletmeyi, toplantı salonlarını şahsa özel yemek odasına dönüştürmeyi, kendine özel tuvalet-banyo oluşturmayı, 3-4 sekreter kullanmayı, bağlı kuruluşlardan güvenlik görevlisi gibi algılanan personeli kapılarda bekletmeyi, birden fazla lüks makam aracı sahibi olmak amacıyla bağlı kuruluşlara yeni arabalar aldırmayı, yurtiçi ve yurtdışı gezilerden hem asli görevli olunan kurumdan hem de yönetim kurulunda bulunulan kurumdan harcırah almayı sayabiliriz.

Çünkü AKP, bu anlayışa karşı olduğunu iddia eden bir partidir.

Bu nedenle bürokratlar yanlış yapsa bile bakanları kaçırmaz herhalde.

Şükrü Küçükşahin/Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber