Çelik: İlaçla ilgili sorun yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, piyasada bazı ilaçların bulunmadığı iddialarına ilişkin, ''İlaçla ilgili bir sorun yok, 5-6 kalem ilacın temini konusunda bir sıkıntı yaşanıyor'' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2013 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çelik: İlaçla ilgili sorun yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bakanlığının Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nce ortaklaşa yürütülen ''Burslar Yoluyla Dezavantajlı Yükseköğrenim Öğrencilerinin İşgücü Piyasasına Girişini Kolaylaştırılması Operasyonu Projesi'' imza töreni öncesi, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bazı ilaçların piyasada bulunmadığına ilişkin soru üzerine Çelik, medyaya yansıdığı gibi bir sorun yaşanmadığını söyledi.

Çelik, ''İlaçla ilgili bir sorun yok, 5-6 kalem ilacın temini konusunda bir sıkıntı yaşanıyor. Bunlar aslında 340 ilaçtı şimdi sayısı 5-6'ya inmiş durumda. TEB'in getirmiş olduğu ilaçlar. Türkiye'den hem ruhsat talebinde bulunulmayan ama tedavi konusunda kamuoyunda da çeşitli yollarla bir bilincin oluşturulduğu ilaçlar var. Türkiye'de ruhsat talebinde bulunulmayan ilaçlar bunlar. TEB'in getirdiği ruhsatlı ilaçlar da var ama bu konuda sıkıntı yaşanan 5-6 kalem.''


*Piyasada bazı ilaçlar bulunmuyor iddiasına SGK'dan cevap

*Yanlış politika yüzünden 1700 ilaç piyasada bulunamıyor


Asgari ücret açıklaması

Bakan Çelik, ''asgari ücretle ilgili açıklamalarına sendikalar ve muhalefet partilerinden gelen tepkilerin'' hatırlatılması üzerine, söz konusu değerlendirmelerin dinlemeden ve anlamadan yapıldığını ifade etti.

Belirtilen konuşmayı televizyonda, canlı yayında yaptığını hatırlatan Çelik, ''O konuşmayı baştan başa dinleyin, bakalım böyle bir şey var mı? Bana soruyorsunuz 'Asgari ücretle geçinilir mi?' Geçinilir. Nasıl geçinilir? Peynir alırsınız, ekmek alırsınız, zeytin alırsınız, geçinirsiniz. Ama bizim hedefimiz asgari ücrette bu değil. Asgari ücret bir sosyal koruma ücretidir. Yani 'Çalışana bundan aşağı ücret teklif edilemez' diyoruz. Bu yönü önemli'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber