Nazilli'de vergi rekortmenler ödüllendirildi

Nazilli'de 2011 yılındaki tahakkuklarıyla dereceye giren vergi rekortmenleri düzenlenen ödüllendirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2013 18:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Nikah salonunda yapılan ödül törenine katılan Kaymakam Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İsabeyli Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim ve Aydın Vergi Dairesi Başkan Vekili Ahmet Haşim Şimşek, Nazilli Vergi Dairesi Müdürü Kadriye Akkoyun, rekortmenleri kutlayarak ödüllerini verdi.

Ödül töreninde ilk konuşmayı yapan Aydın Vergi Dairesi Başkan Vekili Ahmet Haşim Şimşek, 2005 yılında kurulan vergi idaresi başkanlığının mükelleflerine kaliteli hizmet misyonunu ilke edindiğini ifade ederek, "Özellikle hizmet kolaylığı için internet ortamını mükelleflerimizin kolay kullanacağı şekilde düzenledik. Vergi ödemenin bir kültür olarak yerleşmesini istiyoruz. Vergi, gönüllü ödeme alışkanlığı sağlamak için de vergi haftasının 24.'sünü kutlamaktayız. Vergisini düzenli ödeyen ve ülkemizin gelişmesine katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaymakam Mehmet Okur ise konuşmasında gelişmiş ülkelerin, bugün bulundukları yeri, yüksek düzeyde vergi ödeyen ve bu şekilde ülke ekonomisine katkı sunan sağduyulu vatandaşlarına borçlu olduğunu ifade ederek, "Herkesin bildiği gibi, devlet eğitim, sağlık, güvenlik, adalet, bayındırlık, alt yapı yatırımlarını yerine getirirken kaynağa ihtiyaç duymaktadır. İşte bu kaynak siz değerli iş adamlarımızın kazancına göre ödedikleri vergilerden oluşmaktadır. Bir başka deyişle devletin sunduğu kamusal hizmetlerin ana kaynağı toplanan vergi gelirleridir. Devletimizin güçlü ve güvenilir bir ekonomiye sahip olması, halkımızın yaşam standartlarının yükseltilmesi ve en iyi hizmeti olabilmesi ancak yüksek düzeyde toplanacak vergi gelirleriyle mümkün olabilecektir. Yarattıkları ekonomik değerle, ilçemizin ve dolayısı ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunan ve bugün burada toplanmamıza vesile olan, 2011 yılı kurumlar vergisi ve gelir vergisi sıralamasında ilk ona giren mükelleflerimizi yürekten kutluyor, her birine ayrı ayrı, ilçemiz ve devletimiz adına teşekkür ediyorum. Bu mükelleflerimizin vergi ödeme konusundaki yaklaşımları gerçekten, herkese örnek teşkil edecek ve halkımızın da takdirini kazanacak bir davranıştır. Bu mükelleflerimiz nezdinde, tam ve zamanında vergilerini ödeme gayret ve duyarlılığı gösteren, tüm vatandaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyor, gelecek yılların daha da verimli geçmesini diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından 2011 yılı ödül töreninde vergi rekortmenleri olan gelir vergisinde sırasıyla Ahmet Özova, Erol Karakuş, Ziya Aksüt, Zekiye Feryal Gezer ve Müjgan Bülbül, Kurumlar vergisinde Uğur Motorlu Araçlar Ltd. Şti. adına Fatih Takmaklı, Sistem Enerji Ltd. Şti. adına Nazım Çimen, Nazilli metal sanayi Ltd. Şti. adına İsmail Sağıroğlu, Alba Su Ürünleri A.Ş. adına Gökçay Toker Altın ve son olarak Demirağlar mermer Ltd. Şti. adına Cemil Demirağ plaketlerini protokol üyelerinden aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber