Cep telefonu askerliğe ihanettir

Haber Giriş : 08 Aralık 2005 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir yılda 5 bin askerin cep telefonu yüzünden hapis cezasına çarptırılması üzerine askeri yetkililer, ?Cep telefonu kullanmak, askerlik görevine ihanettir' açıklaması yaptı

ASKERLİK görevini yapan er ve erbaşların bulundukları birlik ve kışlalara kaçak yollardan cep telefonu sokması, Genelkurmay Başkanlığı'nda rahatsızlık yaratmaya başladı. Askeri Ceza Kanunu'na göre cep telefonu ile yakalanan askerler, bir aylık hapis cezasına çarptırılıyor. Bir yıl içinde 5 bin er ve erbaşın bu suçtan hüküm giydiğini açıklayan askeri yetkililer, ?Cep telefonları sadece iletişim amaçlı kullanılmıyor. Dinleme cihazı ya da bomba düzeneği görevini de yerine getiriyor' görüşünü dile getirdi.

ASKERİ yetkililer, ?Cep telefonu kullanmak, askerlik görevine ihanettir. Çünkü, cep telefonları askeri birliklerin yerinin ve konumunun, düşman tarafından tespit edilmesine neden oluyor. Vatanını seven er ve erbaşların cep telefonu kullanmaması gerekir' şeklinde konuştu. Tüm uyarılara ve cezalara rağmen cep telefonu kullanma sorununu çözemediklerini anlatan yetkililer, askeri birliklerde ankesörlü telefonların bulunduğunu ve askeri personelin bu telefonlardan yakınlarına ulaşma imkanı olduğuna dikkat çekti. Hapis cezasına rağmen bir türlü engellenemeyen cep telefonu kullanımı yüzünden sadece Ankara'da son bir ay içinde 15 asker cezalandırıldı.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber