Kamu Reformu Yasa Tasarısına göre, çeşitli bakanlık ve kamu kuruluşlarına bağlı 321 meslek lisesinden 309'u bir yıl içinde Milli Eğitim Bakanlığı'na, 5 yıl içinde de il Özel İdarelerine devredilecek.

Haber Giriş : 30 Kasım 2003 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamu Reformu Yasa Tasarısına göre, şeşitli bakanlık ve kamu kuruluşlarına bağlı 321 meslek lisesinden 309'u bir yıl içinde Milli Eğitim Bakanlığı'na, 5 yıl içinde de il Özel İdarelerine devredilecek.

AK Parti Hükümeti tarafından hazırlanarak son şekli verilen Kamu Reformu Yasa Tasarısı'nın yasalaşması halinde Milli Eğitim Bakanlığı'nca yönetilmeyen, çeşitli bakanlık ve kamu kuruluşlarına bağlı 321 meslek lisesinden 309'u bir yıl içinde Milli Eğitim Bakanlığı'na, 5 yıl içinde de il Özel İdarelerine devredilecek.

Söz konusu yasa çıkmadan, ilgili bakanlık ve kamu kuruluşları devir işlemleriyle ilgili çalışmaları başlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan sonra en çok okul yöneten Sağlık Bakanlığı'nın idaresinde, 284 sağlık meslek lisesi bulunuyor. Sağlık Bakanlığı'nı 19 tarım meslek lisesi ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı izliyor. Diğer meslek liseleri ve meslek lisesi statüsündeki okulların dağılımı da şöyle: Üniversitelere bağlı 11 konservatuvar, Adalet Bakanlığı'na bağlı 3 adalet meslek lisesi, Maliye Bakanlığı'na bağlı 1 maliye lisesi, Çevre ve Orman Bakanlığı'na bağlı 1 Anadolu meteoroloji meslek lisesi, İçişleri'ne bağlı 1 polis koleji ile Devlet Bakanlığı'na bağlı 1 tapu kadastro meslek lisesi.

Üniversitelere bağlı 11 konservatuvar ile İçişleri Bakanlığı'na bağlı polis kolejinin statüsünün netleşmediği belirtilirken, bu okulların mevcut sistem içinde eğitimlerini sürdürmeleri kararının ağırlık kazandığı ifade ediliyor.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber