Kamu görevlisiyiz deyip 1 milyon 273 bin lira dolandırdılar

Kendilerini kamu görevlisi olarak tanıttıkları kişileri 1 milyon 273 bin lira dolandıran örgüte yönelik operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2013 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamu görevlisiyiz deyip 1 milyon 273 bin lira dolandırdılar

Kendilerini kamu görevlisi olarak tanıttıkları kişileri 1 milyon 273 bin lira dolandırdıkları iddia edilen suç örgütüne yönelik 3 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 8 kişi gözaltına alındı.

Kocaeli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kendilerini MİT görevlisi, polis ve avukat olarak tanıtıp, "Almanya'da yüklü miktarda paramız var. Türkiye'ye getirmek için 100 bin liralık vergisini ödememiz gerekiyor" diyerek kandırdıkları vatandaşlardan para talep eden kişilere yönelik çalışma başlattı.

Yapılan çalışmalarda bu şekilde tanıştıkları kişileri 1 milyon 273 bin lira dolandırdıkları belirlenen suç örgütü üyelerinin evlerini tespit eden polis, İstanbul, Sakarya ve Karabük'teki adreslerde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, 8 kişi gözaltına alınırken, söz konusu adreslerde yapılan aramalarda sahte avukat kimliği, bankalardan kredi kullanmak için çok sayıda evrak ve çek fotokopileri ele geçirildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan 8 şüpheliden 4'ü adliyeye sevk edilirken, diğer zanlılar serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında daha önce Antalya'da gözaltına alınan bir kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber