Hükümetin duble yol projesine en büyük desteği Köy Hizmetleri sağladı

Haber Giriş : 30 Kasım 2003 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hükümetin duble yol projesine en büyük desteği Köy Hizmetleri sağladı

Hükümetin kapatarak il özel idarelerine devretmeye hazırlandığı Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 59. Hükümet'in en büyük projelerinden biri olarak kabul edilen duble yol (bölünmüş yol) projesine en önemli desteği sağlıyor.

Duble yol yapımında kullanılan bin 350 aracın 900 tanesi Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne ait. Hükümet tarafından kapatılarak İl Özel İdareleri'ne devri öngörülen Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü, kendi görev alanı dışında da hizmetlerini sürdürüyor. Hükümetin büyük bir önem verdiği 15 bin kilometrelik duble yol projesine önemli destek sağlayan kurum, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın yürüttüğü projeye bugüne kadar 900 araçla katkı verdi.

Konuyla ilgili Zaman'a bilgi veren Tarım ve Köyişleri Bakanı Prof. Sami Güçlü, ?Hükümetimizin yüz akı projelerinin başında gelen bölünmüş yollar projesine büyük destek yine Köy Hizmetleri'nden gelmiştir.? dedi. Güçlü, bu projede çalışan çeşitli kurumlara ait toplam bin 350 iş makinesi ve kamyonun 900 adedinin Köy Hizmetleri'ne ait olduğunu ifade etti.

Bakan Güçlü, KHGM'nin 53 bin 500 personeli ve 18 bine yaklaşan makine parkıyla uyuyan bir dev görünümünde olduğunu belirtti. Yeni ve etkin bir yönetim anlayışı ile bu kurumu harekete geçirdiklerini ve tepeden tırnağa bir hizmet heyecanının çalışanlara hakim olduğunu söyleyen Güçlü, ?Geçen yıla göre 25 milyon litre eksik akaryakıt kullanılmasına rağmen birkaç il hariç her yerde yapılan çalışmalarda geçen yıllara göre büyük artışlar görüldü. Birçok ilde köy yollarında, içme sularında 2002 yılına göre en az iki kat hizmet artışı sağlandı.? şeklinde konuştu. Bakan Güçlü, kurumun, makine parkının bir kısmı gölet yapımında çalıştırılarak geçen yıla göre 6 kat daha fazla gölet inşaatı gerçekleştirildiğini belirterek, ?Artık Köy Hizmetleri personeli makinesinin başına 11'de gelip 3'te işi bırakmıyor. Personel saat 8'de işinin başında olmak zorunda. Şantiye ve grup çalışmasına ağırlık veriyor. Bu da verimliliği artırıyor.? dedi. Güçlü'nün verdiği bilgiye göre, iskan hizmetlerinde geçen yıl 410 ailenin iskanı sağlanırken bu rakam 2003 yılında 5 kat artarak 2012 aile iskan edildi.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber