Kitap isteyen öğretmenin sesine duyarsız kalmadılar

Van'daki depremin ardından Antalya'ya yerleşen Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Emrah Üzgün'ün öğrencilerin kütüphanede yeterli kitap olmadığı şeklindeki yakınmaları üzerine sosyal medyada başlattığı kampanya sonucu 20 günde Türkiye'nin çeşitli illerinden yaklaşık bin kitap okula ulaştırıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2013 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kitap isteyen öğretmenin sesine duyarsız kalmadılar

Hatice Özdemir

Van'daki depremin ardından Antalya'ya yerleşen Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Emrah Üzgün'ün öğrencilerin kütüphanede yeterli kitap olmadığı şeklindeki yakınmaları üzerine sosyal medyada başlattığı kampanya sonucu 20 günde Türkiye'nin çeşitli illerinden yaklaşık bin kitap okula ulaştırıldı.

Van'da 23 Ekim 2011'de yaşanan depremin ardından eşiyle Antalya'ya yerleşen ve İsmet İnönü Kız Meslek ve Teknik Lisesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak görev yapmaya başlayan Emrah Üzgün, öğrencilerinin "Okumak istiyoruz ama kütüphanemizde yeterli ve bize göre kitap yok" çağrısına duyarsız kalmadı.

Okulda geniş bir kütüphane olmasına karşın yeterli kitabın bulunmamasına üzülen Üzgün, önce kendi evinde bulunan kitaplarını okula getirerek öğrencilerine verdi. Öğrencilerinden de evlerindeki kitapları okula getirmelerini isteyen Üzgün, öğrencilerin okudukları kitapları birbirleriyle değiştirmelerini önerdi.

Ancak okumaya istekli öğrencilerle karşılaşan Emrah öğretmen, talebi karşılayabilmek için kitap toplama kampanyası düzenlemeye karar verdi. Sosyal medyadan Türkiye'deki tüm vakıflara, derneklere ulaşan Üzgün, "Okumaktan zarar gelmez, okuyan insan da hiç kimseye zarar vermez" sloganıyla sesini duyurmaya çalıştı.

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Üzgün'ün çağrısına Türkiye duyarsız kalmadı. Çeşitli illerinden 20 günde yaklaşık bin kitap okula ulaştırıldı, yaklaşık bin kitabın daha da gönderileceği bildirildi.

Üzgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce Van'da da eğitim alanında çeşitli kampanyalar düzenlediğini, Antalya'da yaptıkları kampanyanın amacına ulaştığını belirtti.

Öğrencilerine "Ne olursa olsun okuyun, elinize ne geçerse, gazete, dergi, sokakta gördüğünüz atılmış bir dergiyi bile yerden alıp okuyun, bir kelime bile öğrenmeniz sizin için büyük bir kazanım olacak. Okumaktan zarar gelmez, okuyan insan da hiç kimseye zarar vermez" şeklinde tavsiyelerde bulunan Üzgün, kampanya kapsamında talep ettikleri kitapların içeriği konusunda herhangi bir sınırlama yapmadıklarını söyledi.

"Kitabın iyisi kötüsü yoktur" diyen Emrah Üzgün, "Bizler kötüyü de iyiyi de okumak zorundayız. Öğrencilerim her türlü kitabı okumalı ki doğruyu yanlışı iyi ayırt edebilsin. Zaten bizim amacımız da bu" dedi.

Üzgün, tüm kitapları raflara yerleştirdikten sonra kütüphanenin açılışını yapmak istediklerini kaydetti.

-Kampanya okuyucu sayısını artırdı-

İsmet İnönü Kız Meslek ve Teknik Lisesi 3. sınıf öğrencisi Rabia Sağlam, tüm öğrencilerin Emrah öğretmenin kampanyasına destek verdiklerini söyledi. Kampanyaya destek vermek için kendilerinin de evlerinden kitap getirdiklerini dile getiren Sağlam, "Kütüphanemizdeki kitaplar bize az geliyordu, şimdi okuyacak daha fazla kitabımız oldu" diye konuştu.

Öğrencilerden Dilek Kartal da daha önce sadece birkaç kişinin kütüphaneye uğradığını belirterek, kampanyanın ardından okuldaki tüm arkadaşlarının kütüphaneye geldiğini söyledi. Kitap okumayı çok sevdiğini ifade eden Kartal, tüm öğrencilere kitap okumayı tavsiye etti.

Emrah Üzgün'ün sosyal medyadan başlattığı kampanyaya duyarsız kalmayan Özlem Nak ve arkadaşları, okula yaklaşık 350 kitap ulaştırdı. Kampanyayı öğrendiklerinde kendilerinin de sosyal medyadan çağrı yaptıklarını anlatan Nak,

"Bir günde yaptığımız çağrıda bu kadar kitap topladık. Şimdi teslim ediyorum. Kitapların devamı gelecek" dedi.

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber