Sivas Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü'nden 'ufka yolculuk ve kültür yarışması'

Sivas "Büyük İslam İlmihali" bilgi ve kültür yarışmasıyla ufka yolculuğa hazırlanıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2013 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sivas Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü'nden 'ufka yolculuk ve kültür yarışması'

Sivas Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, kitap okuma alışkanlığının gençler arasında yaygınlaşmasıyla amacıyla 60'a yakın gençlik kulübüyle birlikte "Ufka Yolculuk Kültür Yarışması" düzenliyor. 18 Mayıs 2013 tarihine kadar "Büyük İslam İlmihali" eserini okuyacak gençler arasında Türkiye genelinde sınav yapılacak.

Yarışma hakkında bir açıklama yapan yarışma İl Komisyonu Başkanı Osman Karataş, " Sivas Ahlak Kültür ve Çevre Derneği olarak geçen yıl iki dalda ödüllü " Okuyorum, Yarışıyorum; Kur'an Meali Bilgi Yarışmaları" düzenlemiştik ve halkımızdan yoğun rağmen görmüştük. Bu yılda gençlerimizi bedensel ve zihinsel olarak sağlıklı, asil, zinde, milli, manevi ve ahlaki ve kültürel değerlere bağlı bireyler yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla misyonuyla kurulmuş olan Sivas Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile birlikte " Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları" düzenliyoruz" dedi.

Yarışmanın içeriği hakkında da bilgi veren Karataş " Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayladığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da desteklediği yarışmamız Türkiye genelinde 60 ilde Gençlik Kulüpleriyle birlikte organize edilmektedir. 18 yaş altı ve 18 yaş üstü olmak üzere iki kategoride yapılacak olan ve herkesin katılabileceği yarışmamızın sonucunda dereceyle girenlere çeşitli ödüller verilecektir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber