Leylekler ev sahibi oldu

Her yıl Çatalca'nın Bahşeyiş köyüne gelip elektrik direklerine yuva yapan leylekler için yapılan özel evler, ağaçların tepelerine yerleştirildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2013 21:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Leylekler ev sahibi oldu

Her yıl Çatalca'nın Bahşeyiş köyüne gelip elektrik direklerine yuva yapan leylekler için yapılan özel evler, ağaçların tepelerine yerleştirildi.

Her yıl şubat ayında Türkiye'ye gelen leyleklerin yuvalarını yaptığı yerlerden biri olan Bahşeyiş köyündeki doğa dostları, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın da desteğiyle yaklaşık 2 aylık süren araştırmanın ürünü olarak 21 leylek evini köylerine kazandırdı. Orman ve Su İşleri Birinci Bölge Müdürü Haluk Özder, Çatalca İlçesi Kaymakamı Nevzat Taşdan ve köylülerin katıldığı etkinlikte leylekler için yapılan 21 yuva tanıtıldı.

Orman ve Su İşleri Birinci Bölge Müdürü Haluk Özder, "Burası kuş göç yollarının üzerinde olan bir köy. Bakıldığında leylekler köyün içindeki elektrik direklerinin üzerine yuvalarını yapıyor ve tehlike arz ediyor. Bugün ağaçların dallarına yeni yuvalar yapılıyor. Leylekler ilk geldikleri zaman ister istemez eski yuvalarına gelecekler. Onların eski yuvalarındaki malzemeler yeni yuvalarına getirilecek ve var olan kokuyla beraber yeni yuvalarını benimsemiş olacaklar" dedi.

Çatalca İlçesi Kaymakamı Nevzat Taşdan ise, projenin leylekler için çok önemli olduğunu ifade ederek, "Bu güzel etkinliği gördükten sonra kaymakamlık olarak hemen hemen her köyümüzde bu tür bir faaliyeti yapmayı düşünüyoruz. Bu faaliyetin Türkiye'deki diğer hayvanseverlere örnek olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Köylüler, Avrupa'da da uygulanan model evleri 20 günde hazırladılar. 135 santimetre genişliğine ve 25 santimetre yüksekliğe sahip olan bir yuva, 150 TL'ye mal oldu. Maliyetini köy halkının karşıladığı leylek evlerinin yapımını da yine köy sakinleri üstlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber