Havalar nasıl olacak?-HARİTALI

Hava sıcaklığı Kuzey ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece artarak, mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Mart 2013 09:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havalar nasıl olacak?-HARİTALI

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Balıkesir, Adana, Osmaniye, Hatay'ın kıyı ilçeleri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Kayseri ve Yozgat çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege ve Marmara'nın batısında güneyli yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece artarak, mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta, Kıyı Ege ve Marmara'nın batısında kuvvetli (30-50 Km/S) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Kıyı Ege ve Marmara'nın batısında güneyli yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber