Baykal, Rektör Aşkın'ı ziyaret etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2005 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van 100. Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret eden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 14 Aralık'ta yapılacak duruşmanın toplum vicdanının kanamasına bir son vereceğini umut ettiğini söyledi.

Van 100. Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret eden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 14 Aralık'ta yapılacak duruşmanın toplum vicdanının kanamasına bir son vereceğini umut ettiğini ifade ederken, "Toplum vicdanıyla adaletin kararları çok sık çatışmamalıdır" dedi.

Hakkari, Yüksekova ve Şemdinli'yi ziyaret edecek olan Deniz Baykal, Van'da 100. Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Ziyaretin ardından kısa bir açıklama yapan Baykal, Aşkın'ın ziyaretten çok duygulandığını, etkilendiğini söyledi. Rektör Aşkın'ın sıradan bir savcılık soruşturmasının hedefi olmanın ötesinde bir mücadele insanı olarak büyük acılar çektiğini kaydeden Baykal, "Türkiye bir hukuk devletidir, hukukun üstünülüğünün mutlaka işlemesi lazımdır. Bu konuda toplum en son sabır aşamasına gelmiştir. Umut ediyorum ayın 14'ünde yapılacak olan duruşma bu konuda toplum vicdanının kanamasına bir son verecektir" diye konuştu.

Baykal, konunun bir Yücel Aşkın olayı olmanın ötesinde olduğunu kaydederken, adaletin siyasallaştırılmasına başta adalet mensuplarının izin vermeyeceğine inandığını vurguladı. "Adalet en temel değerimizdir" diyen Baykal, hiç bir özel hesapla, siyasi çıkar kaygısıyla adaletin oyuncak edilmesine izin veremeyeceklerini söyledi. Baykal, tüm Türkiye'nin bu kaygılarla bu davayı izlediğini belirtirken, "Toplum vicdanıyla adaletin kararları çok sık çatışmamalıdır. Bu gerilim gerginlik bir an önce ortadan kalkmalıdır. Bunu diliyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber