Atatürk sevgisi bebeklerde hayat buldu

Konak Belediyesi Ayla Ökmen Semt Merkezi’nde kadınlar hünerli elleriyle kültür mirasına sahip çıktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2013 22:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Atatürk sevgisi bebeklerde hayat buldu

Konak Belediyesi'nin sevgi evlerinden Ayla Ökmen Semt Merkezi'nde dört yıldır süren Folklorik Kitre Bebek kursunda kadınlar yaratıcılığın sınırlarını zorladı. Bir yandan el becerilerini ustaca sergileyen kursiyerler bir yandan da Anadolu kültürünü günümüze taşıdı. Tel, pamuk ve kitrenin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan birbirinden güzel bebekler Ege Efesi ve Ege kadınını anlattı. Hiçbir şeyin hazır alınmadığı, ayakkabısından kıyafetine, dikişiyle nakışıyla her şeyini kadınların hazırladığı bebekler yüz ifadeleriyle de görenlerde hayranlık yarattı.

AKKOYUN, “MÜZEYE BAĞIŞLAMAK İSTİYORUM”

Kursiyerlerden Esma Akkoyun'un şekillendirdiği bebekler ise diğerleri arasında öne çıktı. Daha çok geleneksel kıyafetlerle tasvir edilen bebekler yerine Mustafa Kemal Atatürk ve Zübeyde Hanım'ı temsil eden bebekler yapmayı tercih eden Akkoyun, “Latife hanım Köşkünü gezerken balmumu heykelleri görünce 'Biz de böyle bir şey yapabilir miyiz' diye düşünmüştüm. Biz burada Efeleri tasvir ediyoruz. Atatürk de çok güzel Zeybek oynar. Bebekleri yaparken internetten resimlere baktım, her aşamada fotoğraf çektim. Bebekler tamamlanınca bir müzeye armağan etmek isterim” şeklinde konuştu.

Folklorik Kitre Bebek kursu öğrencilerinden Zeliha Karakaya da Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'a teşekkür ederek, “Öğrendiklerimizi hayal gücümüzle birleştiriyoruz. Kendi kalıplarımızla kendi istediğimiz bebekleri tasarlıyoruz” dedi.

Kurs eğitmeni Deniz Kabu ise kaybedilmemesi gereken bir sanatı yaşattıklarını belirterek, “Kadınlar sandıklarında olan her şeyi kullanabiliyorlar, hayal ettikleri her şeyi yapabiliyorlar. Bunu yapınca da ortaya hep özümüzde olan şeyler çıkıyor. Kadınlar burada ürettiklerini satma ve sergileme imkanı buldular. Sergileme fırsatı da buldular. Bu kurs dört senedir bura da ve bu ortamı bize sağladığı için Hakan Tartan'a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber