Gölcük Gölü'ne öğrenci duyarlılığı

Ödemiş Özel Dünya Koleji 6-A sınıfı öğrencileri, uluslararası bir proje olan "Türlerimizi Koruyalım (SOS) Projesi" çalışmaları kapsamında çalışma alanı olarak seçtikleri ilçeye bağlı yaylada bulunan 1200 metre rakımlı Gölcük Gölü'ne inceleme gezisi düzenledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2013 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gölcük Gölü'ne öğrenci duyarlılığı

Bir süredir ön araştırma ve laboratuar çalışmalarını gerçekleştirdikleri projenin sulak alan ve su kalitesi kısmıyla ilgili ilk alan çalışmasını yapan öğrenciler yanlarında getirdikleri deney malzemelerini ve gölden aldıkları su örneklerini kullanarak Gölcük Gölü su kalitesi ile ilgili ölçümler yaptılar, gölde yaşayan canlı türlerini incelediler.

Proje grubu yaptıkları çalışmalarla su kalitesi ile gölde yaşayan canlı türleri arasındaki ilişkiyi ve gölde yaşayan türlerin geçmiş yıllara oranla görülme sıklığını incelediler. "Doğal hayatın ve bu ortamda yaşayan türlerin korunması gerektiğine" dikkat çeken öğrenciler inceleme gezisinin ardından Ödemiş'e döndüler.

Proje sorumlusu Özel Dünya Koleji Fen ve Teknoloji Öğretmeni Nihal Ay, öğretim yılı başından beri araştırma ve laboratuar çalışmalarını sürdürdükleri projenin 'Sulak Alan ve Su Kalitesi 1. Alan Çalışması'nı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber