Hükümet değiştikçe üst düzey memurlar da değişecek

Bugün Bakanlar Kurulu'na sevk edilmesi planlanan çalışmaların ayrıntıları ortaya çıktı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 11 Mart 2013 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışmaya göre üst düzey memurlar ve belediyelerdeki üst düzey yöneticiler hükümetle gelip hükümetle gidecekler. Reel sektörü yakından ilgilendiren teşviklerde de imzalar tamam, son sözü Meclis söyleyecek

Sendikalar Yasası, İntibak, İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası, Memurlara Toplu sözleşme Yasasını çalışma hayatına kazandıran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bakanlığın, bugün Bakanlar Kurulu'na sunmayı planladığı devlet memurlarına yönelik çalışmaların detayları ortaya çıkmaya başladı.

Buna göre sistemin daha hızlı çalışabilmesi için Genel Müdür veya Müsteşar düzeyindeki görevlilerinin hükümetle gelip hükümetle gitmesi planlanıyor. Aynı uygulama belediyelerde de geçerli olacak. Yetkililer kamu hizmetinin daha aktif ve verimli sürdürülebilmesi için bu çalışmaların yapıldığını belirttiler. Öte yandan Bakanlar Kurulu'na yapılacağı öğrenilen sunumda tüm sözleşmeli çalışanların durumu masaya yatırılacak ve hepsi için çözüm yolları tartışılacak. Bütün sözleşmeliler için tek bir çalışma yapılması planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber