Kars Belediyesi 2013 İnşaat Sezonu'nda kenti baştan aşağı yenileyecek

Kars’ta göreve geldiği 2009 tarihinden itibaren önceliği alt yapıya veren ve kentin birçok noktasında kangrene dönmüş alt yapı sorunlarını çözen AK Partili Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, alt yapısı tamamlanan bölgelerde görsel anlamda çalışmalar yapacaklarını ve kentin görünümü değiştireceklerini belirtti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2013 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kars Belediyesi 2013 İnşaat Sezonu'nda kenti baştan aşağı yenileyecek

Kars Belediye Başkanlığı'nca yapmış oldukları çalışmalarda kentin uzun vadeli sorunlarını çözdüklerini ifade eden Bozkuş, fakir fukaranın hakkını hiç kimseye peşkeş çekmediklerini kaydetti.

Kars'ta yapılan yol ve kaldırım çalışmalarının ardından ard arda yükselen binaların kente ayrı güzellik kattığını ifade eden Bozkuş; “Kars gece kondu görünümünden kurtulacak. Bunda belediye olarak TOKİ'ye yaptıracağımız Gece Kondu Dönüşüm Projesi'de etkili olacak. Amacımız sorunlarından kurtulmuş yaşanabilir bir kent oluşturmaktır. Bunun için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

HİÇBİR ZAMAN GÖZ BOYAMADIK

Kars'ta yaptıkları çalışmaların yüzde 80'inin toprak altında kaldığına dikkat çeken Bozkuş; “Biz toprak altına harcadığımız paranın çeyreğini üste harcasaydık Kars şimdi insanlara çok güzel görünüyordu. Oysa güzel görünmesinden ziyade alt yapı sorununun öncelikle giderilmesi gerekiyordu. Biz öyle yaptık. Önce toprak altına girdik. Ve anlımızın akıyla toprak altından çıktık. Bunu kadirşinas Kars halkı çok yakından gördü. Çünkü onların gözleri önünde çalışmalarımızı yaptık. Hiçbir zaman göz boyama yolunu seçmedik. Çünkü Kars'ın göz boyamaya harcayacak parası yoktur. Biz bu zihniyetle işlerimizi yaptık. Karslıların parasını har vurup harman savurmadık. Kars'ın parasını doğru işlerde kullandık. Kullanmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

ÇOK AĞIR GEÇEN KIŞA RAĞMEN YOLLARIMIZ BOZULMADI

Kars'ta bu yıl kışın çok ağır geçtiğini ve eksi 30 derecenin üzerinde soğuklara, kara rağmen yapılan asfaltın bozulmadığını belirten AK Partili Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; “Kars'ta bu yıl kış çok ağır geçti. Mart ayında olmamıza rağmen halen kar ve don var. Bahar ayında kışı yaşamamıza rağmen, yapılan yollarda bozulma olmadı. Doğru işler yaptığımız bozulmayan yollardan daha iyi anlaşılıyor. Hatta şuanda bile yolların bozulmasını bekleyenler var. Kendilerine ne kazandıracak bilmiyorum. Biz belediye olarak doğru ve yerinde işler yapıyoruz. Yaptığımız işlerin doğru olduğunu da gerçekleştirdiğimiz ev ziyaretlerinde vatandaşların kendi ağızlarından duyuyoruz. Bu da bizleri daha çok çalışmamız için motive ediyor. Amacımız Kars'ımıza çok güzel hizmetler yapmak. Biz bunun için buradayız. Bunun için göreve talip olduk. Ve işte söz verdiğimiz 21 projeden birçoğunu tamamladık. Bunun haklı gururunu vatandaşlarımızla birlikte yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

KARS 2013 İNŞAAT SEZONUNDA DAHA GÜZEL OLACAK

Karslıların bu yıl daha güzel, daha düzenli bir kentte yaşamanın mutluluğunu tattıracaklarını vurgulayan Başkan Bozkuş, şunları söyledi.

“Kars'ın ana caddeleri tamamlandı. Ana caddelerin bağlantıları da tamamlanacak. Ara cadde ve sokakların kaldırım ve yollarını yapılacak. Bunlara paralel olarak alt yağı çalışmaları da yapılacak. Yani Kars bu yıl istenilen ve beklenilen görünüme bürünecek. Artık toprak altından çıktık. Üstte çalışacağız. Ve gerçekten bu yıl Kars için dönüşüm olacak. Değişim olacak. Karslılar hak ettikleri ve bekledikleri hizmetleri fazlasıyla alacak. Kars tarihi dokusuyla görünümüyle çağdaş, modern ve gelişmiş kentler arasında yerini alacak. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Biz Karslılar için varız. Kars için çalışıyoruz. Hedefimiz çok güzel bir kent yaratmak. Bunun için özellikle Kars'ta bu yıl görsel anlamda çok güzel çalışmalar yapacağız. Karslılar her şeyin en güzelini hak ediyor.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber