Siverek erkek öğrenci yurdu temeli atıldı

Vali Güvenç ve beraberindekiler 2 yılda tamamlanması planlanan erkek öğrenci yurdunun temel atma törenini gerçekleştirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2013 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Siverek erkek öğrenci yurdu temeli atıldı

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç devlet anlayışı değiştiğini belirterek, "Bu coğrafyada hepimize yer var, yeter ki paylaşmayı, bölüşmeyi ve dayanışmayı bilelim"dedi.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yapılacak olan erkek yurdunun temel atma töreninde konuşan Vali Güvenç, "Bu müesseseler gençliğimizi ayağa kaldıracak, geleceğimizi garantiye alacak. Biz bunun çabası ve çalışması içerisindeyiz. Allah'a şükür kötü günler geride kaldı, memlekette dalga dalga şefkat, merhamet, barış ve kardeşlik rüzgârları esiyor. Bu bizim aslımız, özümüze dönüyoruz. Tarihi ve medeniyetimizi milletimizle yeniden kuruyoruz, bizim anlayışımız öteden beri sivil bir medeniyet. Devlet anlayışı değişti, eskiden patron olan devlet artık hakem olan devlet haline geldi. Baskıcı devlet anlayışından, hizmet eden devlet anlayışına geçildi. Bu coğrafyada hepimize yer var, yeter ki paylaşmayı, bölüşmeyi ve dayanışmayı bilelim" dedi.

Törende Hamidiye Yurtlar Sorumlusu Halil İncibaş yurtlar hakkında bilgi verirken Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak da ilçenin en büyük problemlerinden birinin eğitim olduğunu, buna bağlı olarak köylerden eğitim için gelen öğrencilerin barınma sorunu yaşadığını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Güvenç ve beraberindekiler 2 yılda tamamlanması planlanan erkek öğrenci yurdunun temel atma törenini gerçekleştirdi.

Şanlıurfa-Siverek karayolu üzerinde 2 bin 222 metrekarelik alan üzerine inşa edilecek yurdun, 100 kişilik olacağı, yurt arazisinin ise hayırsever bir vatandaş tarafından hibe edildiği belirtildi. Eğitim Çağındaki Öğrencilere Yardım Derneği tarafından yapılan yurdun 2 yıl içinde tamamlanması hedefleniy

Temel atma törenine Maraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Siverek İlçe Emniyet Müdürü Recep Yeşil, Siverek Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber