Sürücü belgelerine yeni düzenleme

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2005 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRAFİK KANUNU'NDA DEĞİŞİKLİK KOMİSYONDA KABUL EDİLDİ

TBMM İçişleri Komisyonu'nda, sürücü belgelerini yeniden düzenleyen, sürücü belgesi almaya hak kazananlara 2 yıl geçerli olacak stajyer sürücü belgesi verilmesini öngören ve daha birçok yeni düzenlemeyi içeren, aynı zamanda AB'ye uyumu da öngören Karayolları Trafik Kanunu Tasarısı kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu gündeminden, Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) yapılan değişikliklere ve Yeni Türk Lirası uygulamasına uyarlanması için Komisyona çekilen tasarı, dün alt komisyonda sevk edilmiş ve görüşülmüştü. Bugün AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaettin Akbulut başkanlığında toplanan İçişleri Komisyonu, alt komisyonun kabul ettiği haliyle tasarıyı görüştü. Alt komisyonda eklenen ve değiştirilen maddelerle 102 maddeye ulaşan tasarı, yapılan görüşmeler sonucunda kabul edildi.

Tasarının getireceği bazı yenilikler şöyle:

- Sürücü belgeleri yeniden düzenlenecek; sürücü belgesi almaya hak kazananlara, 2 yıl geçerli olacak stajyer sürücü belgesi verilecek.

- Cezalar, kredi kartı ile ödenebilecek okul taşıtlarında, her öğrenci için emniyet kemeri zorunlu hale getirilecek. Okul taşıtlarının ''DUR'' işaretini yaktıkları hallerde bütün araçların durması, bu işaretin sadece öğrencilerin binmeleri ve inmeleri sırasında yakılması zorunlu hale getiriliyor.

- Park yeri adı altında, yönetmeliklere aykırı olarak ''otopark'' ücreti alan kişilere, 3 aydan 6 aya kadar hapis cezası verilecek.

- Maddi hasarla sonuçlanan trafik kazalarının tespiti ve kusur değerlendirme işlemleri, sigorta şirketleri tarafından yerine getirilecek.

- Trafik suçlarını işleyenler hakkında suç ve ceza tutanağı düzenleme konusunda, trafik polisi ve jandarmanın yanı sıra, kendi sınırları içinde büyükşehir belediyeleri, il belediyeleri ve nüfusu 50 binin üzerindeki belediyelerin trafik görevlileri de yetkili olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber